·272 syf.····Okunma: 14 Haziran 2025 22:07 VİLLA ~ RACHEL HAWKINS
”Evrenin heybesinde senin için sakladığı iyi şeyleri almak istiyorsan, kötü düşüncelerin yolunu tıkamasına izin veremezsin.Hak ettiğimiz armağanları almak istiyorsak acıyı ve kini hayatımızdan çıkarmalıyız.”
Villa, iki ayrı zaman diliminde geçiyor. Birisi 1974 yılında, diğeri ise günümüz. 1974 yılında ünlü bir müzisyenin daveti üzerine oraya giden Mari, Mari’nin üvey kız kardeşi Lara ve erkek arkadaşı Pierce’nin başına gelenleri okuyoruz. Oraya gitme amaçları Noel ile Pierce’in yeni bir albüm çıkarmaktır. Mari ise annesi gibi kitap yazmak istemektedir. Ama işler hiçte düşündükleri gibi olmaz ve villadan bir kişi eksik olarak ayrılmak zorunda kalırlar…
Günümüzde ise arkadaşının daveti üzerine oraya giden Mari, hem yeni boşandığı kocasını aklından çıkarmak hem de yeni kitap yazmak istemektedir. Ama yakın arkadaşı Chess’in ondan sakladığı bir sürü sır vardır ve Mari her geçen gün ondan daha da şüphelenmeye başlar. Cinayetin işlendiği bir villada bulunarak döndüğüyü tekrardan başlattığını hisseder.
Yazarın kullandığı dil akıcı ve sürükleyici, olayların gidişatını ve merak unsurunu çok iyi hissettirmeyi başarıyor. Kitap kendini okutturuyor ama sonu çokta beni etkilemedi. Bu kitap aslında benim için psikolojik bir eser oldu. Mari’nin yaşadıklarına benzer şeyler gördüğüm için Mari karakterini çok net bir şekilde anlayabildim. Düşünme tarzını ve harekete geçme aşamasını aynı zamanda içinde kurduğu çelişkileri okumak, kişi analizleri bakımdan güzel yansıtılmıştı.
”Ne olursa olsun kendi hayatımda parmak uçlarımla yürümekten yorulmuştum artık.”
”Birinin sizi aklınızdan geçeni anlayacak kadar tanıma ya sevgiyle açıklanabilir yada saplantılı bir ruhla.”
”Bazı evler hikaye anlatmaz, sırlar saklar.”
”Oysa bizler için kimyasallar kadar zehirli olan insanlar da vardır.”