2025 11. kitabı
Kitabı kısaca anlatmam gerekirse Dünya'daki suçluları Ay'a gönderiyorlar ve bu suçlular bizim Dünya'da yaşadığımızdan çok daha farklı bir şekilde yaşamlarını sürdürüyorlar. Fakat bir grup insan bir süre sonra bağımsızlığını ilan etmek istiyor ve kitap bu şekilde başlıyor. Bu kitabı okumam biraz benden ötürü biraz da yazarın yazış tarzından dolayı çok uzun sürdü. Elimde çok uzun süre bekledi ve hevesimi oldukça kaçırdı. Aslında kitap çok hızlı başlıyor. Olayları Manuel adlı ana karakterden hep çok hızlı dinliyorsunuz ama bu bi süre sonra sizi çok yormaya başlıyor. Çok önemli olayları ayrıntısız ve hızlı hızlı anlatırken çok da önemli olmayan detayları matematik ve fizik hesaplamalarına kadar anlatıyor. Kitaptaki en yorucu kısım sanırım bu sayı ve kavram kalabalığıydı, ilk başta başa çıkarım diye düşünüyordum ama belli bir sayfadan sonra dayanılmaz hale geliyor. Konusuna ve kurgusuna gelirsek sıkıcı olduğunu söylemek biraz haksızlık olur sanırım. Ay'daki yaşam tarzı ve genel olarak tüm olayların işleyişi üzerine baya bir düşünmüş yazar. Özellikle Mike adındaki süper bilgisayarı dahil çoğu ayrıntısı ve mizahıyla Otostopçunun Galaksi Rehberini hatırlattı bana. Kitabın sonunda ne olacağını merak ederek okudum ama sonunun beni çok tatmin etmeyeceğinin de farkındaydım. Yazar kitabın içinde birçok kez yaptığı gibi sonunu da çok aceleyle anlatmış. Kitaba genel baktığımda açıkçası beğenip beğenmemekte çok arada kaldığım söylenebilir. Yine yazıldığı tarihlerden dolayı müthiş bir hayal gücü istediğini ve yazarın bilim kurgunun babalarından biri olarak anıldığını belirteyim ama yazılış tarzından dolayı önermekte biraz kararsız kaldığım bir kitap. Okumak size kalmış diyebilirim. Keyifli okumalar.
Edebiyat & Roman
Ay Zalim Bir SevgilidirRobert A. Heinlein · İthaki Yayınları · 2017642 okunma