2025 18. kitabı
Okunma: 15 Haziran 2025 16:04
Hediye edilmiş çok ilginç bir kitaptı biraz geç okudum ama olsun sonuçta okudum İhsan Oktay Anar gerçekten çok farklı ve güzel bir tarza sahip. bilinmeyi okunmayı sonuna kadar hak ediyor. bu kitabında da ölümle yüzleşmeye çalışılıp az biraz da ölüm küçümsenmiş . Ölüm ve Cezzar dedenin bir birine anlattığı korku inanç aşk gibi konuları içeren tuhaf hikayelerden oluşan kitap . hikayeler de çok tuhaf çünkü okurken kafanızda geçmiş mi şimdi mi masal mi değil mi ayrımını yapamıyor az biraz absürt hikayelerin ne amaçla söylendiğini kavramakta zorlanıyor olsanız da , yazarın ölümü uykunun kardeşi olarak gördüğünü ölmekten korkulmaması gerektiğini düşündüğünü anlıyorsunuz. zannımca yazar dinleri korkunun çıktısı olarak görüyor ve ölümden korkmamanın dine de ihtiyaç duymamayı sağlayacığını düşündürmeye çalışıyor. tabi bu benim izlenimim . Doğu klasikleri tadında başlayan hikayelerde kırmızı başlıklı kızdan tutun Süpermene vampirlerden tutun da budist rahiplere kadar herşey var . bunları zevkle okunur bir hale getirmeyi başarmış bir zihni okumaya çalışmanın haddim olmadığını bildirerek okumanızı öneririm . yer yer absürt ama baya zevkli bir kitap :) umarım uzun ihsan daha fazla kitap yazacak kadar paçayı sıyırır :)
Efrâsiyâb'ın Hikâyeleriİhsan Oktay Anar · İletişim Yayınevi · 20246,9bin okunma