·256 syf.····Okunma: 12 Haziran 2025 00:00 Özellikle köpeklerle ilgili bir şey okurken hassaslaşan ben bu kitapta bazı yerlerde çok tetiklendim. Fenalaştım. Mahvoldum.
Pekiii kitabın konusu karanlık ve sertse, ne bileyim ortada bir ahlaksızlık ya da vahşet varsa bu kitabı kötü bir kitap yapar mı?
Eşekarısı Fabrikası’na dair gördüğüm genel yorumlar o şekilde çünkü ve şaşırdım bu bir “kurgu” haliyle karakterleri de olayları da bu şekilde değerlendirmek gerekmez mi?
16 yaşlarında, hayvanların kafalarından bi düzenek kurmuş kendince ritüelleri olan ve daha küçükken 3 kişiyi öldürmüş tuhaf bir çocuk olan Frank’i okuyoruz.
Kitap, Frank’in abisinin akıl hastanesinden kaçtığını öğrenmesiyle başlıyor. Frank ve babası abinin eve gelmesinden endişe duyuyorlar zaten en baştan sizi bu merak duygunuzdan yakalıyor kitap.
Ne oldu ve ne olacak?
Gizem ve gerilim bence temposunu düşürmeden devam ediyor sonuna kadar. En sonunda ise ters köşe oluyorsunuz. Aslında bayağı şaşırtıcı ve şöyle bir her şeyi en baştan düşünüp sorgulatacak bir şey AMA okuyanlar ne düşünür bilemem de bence sonu aceleye gelmiş gibi. :)
Yine de oldukça sürükleyici bir kitaptı hakkını vereyim.
Hassas biriyseniz çok tavsiye etmem ama :)