2025 200. kitabı
BİR MİMOZA MASALI MİMOLİZA Herkese Merhabalar. Sizlere harika bir kitap ile geldim. Bu kitabı bu kadar çok seveceğimi gerçekten hissetmiştim. Hem sarıya olan aşkımdan hem de isminden. Başlar başlamaz ise su gibi akıp gitti sayfalar. Kızdım, öfkenlendim, mutlu oldum ,hüzünlendim. Yazarımızın her duyguyu yansıtan güzel bir kalemi vardı. Üstüne bir de gerçek hikayeden kurgulanması yok mu içime şöyle bir imzasını attı geçti. Her karaktere güzel bir çerçeve çizilmiş. Ehh tabi ki sevmediklerimiz hadi kibar olamayacağım lanet ettiklerimiz de var. Bu nasıl anne ,baba ,abi demedik mi dedik. Bu kitabı ismi ve kapağı ile sadece bir aşk hikâyesi olarak görenler çok yanılıyorsunuz. Derinliği olan psikojiyi de içine alan ve mesajları olan harika bir kitap. Ben gerçekten çok sevdim ve merak ile de devamını bekliyorum. Liza ve Poyraz yani Mimoza ve Rüzgâr Onlar lisede birbirlerini bulmuş ve adeta bir bütün olmuştu. Liza'nın sakladıkları vardı onlar da ailesinden yana olanlar tabi her zaman tehlike dışarıdan gelmez. (O anlar da keşke ona elimi uzatabilseydim) Her şeye rağmen umut her zaman vardır onun da umudu hayalleri olur. Rüzgar ile kurduğu hayaller ama o hayallerde ailesi tarafından sökülüp alınır. Gözü paradan başka bir şey görmeyen o şeref yoksunu ailesi adeta onu satar. Liza ise bundan habersizdir Rüzgar'ı ile geçirdiği son gecenin üstüne babası tarafından Almanya'ya götürülür. Sonrası mı aradan geçen koskoca 10 yıl olur... Poyraz mimozasını bulmuş mutlu olmanın hayalini kurarken tek başına kaldıktan sonra her şey değişir. Onun neden gittiğini bilmese de peşinden de gitmez gelmesini bekler. Bekler ama Liza tam 10 yıl sonra geri gelir. Kardeşinin açtığı bir telefon ile Türkiye'ya arkadaşı Leyla sayesinde (ki herkese böyle bir arkadas lazım) Poyraz'ı geri istediğini cesaret ile söyler. Sonrası mı ? Eee zaten sonrası yaşananlar. Onlar da kitapta sizi bekliyor neler oluyor neler benden söylememesi Biliyorum olmadı ama söyleyemem ki okuyun derim.
Bir Mimoza Masalı - MimoLizaAlmina · Parola Yayınları · 2025236 okunma