2025 22. kitabı
Merhaba Sizlere @m.arsln26 'ın kaleme aldığı @tilkikitap 'dan çıkan #yarımhece isimli kitap ile geldim. Kitap 185 sayfa. İnce kitapmış, okurum biter diyorsunuz, ama bitmiyor. Okuması zor bir kitaptı benim için. Biraz devrelerim yandı, biraz karmaşık geldi diyebilirim. Bir de buna boğazı düğüm düğüm eden anlar eklenince bir solukta okunamıyor maalesef. Sakin bir anda, boş kafa ile okumanızı tavsiye ederim. Evin sevgisiz büyümüş bir kız çocuğu. Annesi, kardeşi Mizgin'i hep daha çok sevmiş. Sev - gi sadece iki hece, ama Evin'in hecesi hep eksik... Evin içindeki Evin'i öldürmüş, Adı Aylin isimli kitaptan etkilenerek Aylin demiş artık kendine. Küçükken annesi ilk başta sadece onu yetimhaneye bıraksa da, sonra kardeşi Mizgin'i de Aylin'in yanına bırakıp gitmiş. Bir gün kardeşin gece ateşledi ve öldü denildiğinde bir de bu yükü almış Aylin omuzlarına. Peki Mizgin'e gerçekte ne olmuş? Annesi Aylin'i yetimhaneden aldığında onu çatı katına kilitlemiş. Sadece pencereden gördüğü Ayşe ile arkadaş olmuş Aylin. Sonrası ise bir akıl hastanesi... Peki Aylin bu akıl hastanesinde neler yaşıyor, içinde ne fırtınalar kopuyor? Sonlara doğru fazlaca dağıldım okurken. Başlarda hikâyeyi çok sevsem de sonlara doğru biraz toparlayamadım, bazı yerlerin fazla uzatıldığını düşündüm. Ayrıca farklı bir son bekliyordum, kitap bitince eksik hissettim. Herkese aynı etkiyi bırakmaz elbette. Belki de benim için zamanlama yanlıştı. Aşağıya birkaç alıntı bırakıyorum. Okuyacaklara şimdiden keyifli okumalar dilerim. Kitapla kalın " Zaten vasfınızın vazifesini biraz olsun bilseydiniz anne olabilirdiniz. Yazık! Nasıl anne olabildiniz? " " Babam alkolikti. Sürekli içerdi. Ara sıra uğradığı evimizde bizim için yabancıydı. " " Hesap etmediğim şey beni M-1'e kapatmaya yetmişti. Gözümü açtığımda M-1'de demir kapıların ardında, başka bir boyuta evrilmiştim. Ayak bileğime bağlanmış zincirlerin esiri olmuştum. Artık hayattan ihraç edilmiş, yasaklı bir hastaydım. " #reklam #işbirliğidegildir @m.arsln26 @tilkikitap Funda Keskinsoy #fundaileheryerdeoku
Yarım HeceMerve Arslan · Tilki Kitap · 202529 okunma