Çıplak Ayakla Spiritüel Koşu
2025 26. kitabı
Bir Çift Yürek: Çıplak Ayakla Spiritüel Koşu (Ve Koala da Yoktu!) Yazan: Marlo Morgan Tür: Yürüyerek aydınlanma, azıcık antropoloji, bolca “çöl terapi” Ana tema: “Amerikalı kadın, Avustralya’da spiritüel moda girip kendini keşfeder.” Gerçeklik dozu: Tartışmalı. Ama ne fark eder? İçinde “ruh” var. --- Bir Kadın, Bir Kabile, Bir Dünya Dolusu Çıplaklık Marlo, Amerikalı bir sağlık çalışanı. Bir gün kendini Avustralya’da buluyor. Biri “Seni gerçek Aborjinlerle tanıştıracağız” diyor. Biz olsak “Wi-Fi var mı?” diye sorarız, Marlo “Tabii” diyor ve çöle gidiyor. Ama mesele şu: Bu insanlar gerçekten medeniyet dışı mı, yoksa biz mi fazla medeniyetliyiz? --- Beyaz Kadınla Çöl Arası: Ruhu Temizleyen Yürüyüş Bandı Marlo’nun yolculuğu tam anlamıyla bir ruhsal detoks kampı. Ama detoksta smoothie yok, deve yok, hava yastıklı ayakkabı hiç yok. Sadece sıcak, kum, sessizlik ve çıplak yerliler. Kimi zaman 60 km’lik yürüyüşler. (Marlo “ayaklarım kabardı” demiyor ama biz hissediyoruz.) Aborjinler konuşmuyor, sadece bakıyor. Bakışlarıyla “Çok konuşuyorsun Marlo” diyorlar. Yani bir bakıma, kitap boyunca “sus ve hisset” mesajı var. --- Biraz da Spiritüellik... (Çünkü Herkes Aydınlanmak İster) Kabile, her şeye bir anlam yüklüyor: Bir kaya = bilgi, bir yaprak = öğüt, bir rüzgâr = mesaj, bir suskunluk = “kendini dinle”. Marlo da başta “Ne diyor bunlar?” diyor ama sonra: “Bunlar benden daha huzurlu.” Ve iç sesine dönüyor. (İç sesi önce Google Maps gibi davranıyor ama sonra bilgeleşiyor.) --- Biraz Mizah, Biraz Mesaj Marlo başta: “Ben geldim, sizi tanıyacağım!” Kabile: “Yavaş ol şekerim, önce kendini tanı.” Kitap boyunca bir Avustralyalı yerliden çok Amerikalı bir yoga hocasının günlüğü gibi yer yer. Ama yine de keyifli. Çünkü hepimiz biraz kaybolmuşuz. Çölde telefon çekmiyor ama bilgelik full çekiyor. --- Gerçek mi, kurgu mu? Kitap çok tartışıldı: “Marlo uydurdu mu?” “Gerçek Aborjinler böyle değil ki!” Doğru, ama unutmayalım: Bu bir belgesel değil, bir "kişisel keşif masalı." Yani “uydurduysa da güzel uydurmuş.” --- Ders: > Ruhsal aydınlanma arıyorsan, belki çöle gitmene gerek yok. Ama birkaç gün sessiz kalmak fena fikir değil. Hele telefonunu kapatabiliyorsan zaten Aborjin olmuşsun demektir. --- ️ Puanlama: 8/10 – Hem ayak kabartıyor, hem içini yumuşatıyor. Koala yok ama ruh var.
Bir Çift YürekMarlo Morgan · Klan Yayınları · 201927,5bin okunma