·400 syf.····Okunma: 06 Ocak 2025 00:33 Selam!
Bu kitabı fazlasıyla merak ediyordum. Fantastik, benim en sevdiğim tür ve bazen fazlasıyla özgün konular okumak isterken, bu kitabın bu tarz bir yorumuna denk geldim ve daha çok merak ettim. O kendine çeken gotik yapısını da unutmamak gerekiyor. Yazarın dili gayet anlaşılır ve güzeldi.
Blunder Krallığı tam bir kaos; kafa bulandıran sisler ve lanetli denilen bir hastalık. Bu hastalığa yakalananlar infaz ediliyor. Elspeth Spindle küçük yaşta bu hastalığa yakalanmış, ancak bunu kraldan ve hekimlerinden saklamayı başarmıştır. Ama sarayda düzenlenen bir şenlikte kralın öz yeğeniyle şövalyelerin başı Ravyn'in bir şeyleri fark etmesiyle aralarında karmaşık bir ilişki oluşur ve krallık için yapılan anlaşmayla birlikte hareket etmeye başlarlar. Elspeth'in en büyük sırrı, kafasının içindeki canavardır; bundan kurtulmak için yapamayacağı şey yoktur.
Konusu çok ilgi çekiciydi ve kesinlikle istediğim gibi orijinaldi. Kitapta on iki kart mevcut, her birinin kendine ait sihri ve bu sihrin çok fazla kullanılması nedeniyle farklı yozlaşmaları var. Çok iyiii! Tek sıkıntı, duygu konusunda biraz yetersiz hissettim. Biraz yavan kalmıştı. Ravyn karakterini sevdim. Elspeth ile de iyi oldular ama çok bir şey göremedik, yani yeterince aşk hissiyatı alamadım. Umarım bu ilk kitaptır diyedir. Bitiş şekli sebebiyle sonrası iyice muğlak.