·336 syf.····Okunma: 10 Şubat 2025 20:02 Bu yazar en sevdiklerimden. Bu serisini de yine çok seviyorum ve birden bu kitaba başladım. Aslında serinin üçüncü kitabını atlamışım ve bunu, Dante karakterini kitapta görünce fark ettim. Ufak bir spoiler yemiş oldum ama olsun. Bu hikâyede Dante'nin üvey kardeşi Alpha ve geçmişinden gelen Zephyr'in hikâyelerini okuyoruz.
Alpha, zor bir çocukluk yaşamış ve tam anlamıyla her gün ölümle burun buruna gelerek Los Fortis'te bir imparatorluk kurmuştur. Şehrinde seri şekilde işlenen cinayetler ve Birlik'in planlarıyla her şey daha da zorlaşır. Bununla beraber, Zephyr, kendi ailesinin çemberinden sıkışmışken Alpha ile hiç beklemediği bir karşılaşmasıyla eski umutları gün yüzüne çıkarır ve yaptığı planla ona bir teklifte bulunur. Tehlikenin had safhada olduğu bu günlerde, bu teklif ve getirdikleri her şeyi daha da karmaşık hâle getirir.
Kitabı beğendim. Bir iki yerde Zephyr'in ailesine sinirlendim ama neyse ki çok fazla yer almadılar. Sadece kız kardeşini sevmemek mümkün değildi ve açıkçası o konuda başka şeyler beklemiştim. Bunun dışında Zephyr'in o cıvıl cıvıl flörtöz halleri kesinlikle çok tatlıydı. Alpha'nın o ne yapacağını bilemez halleri ve duygu değişimleri çok iyi yansıtılmıştı. Kitapta geçmiş olayların bugünlerde biraz daha ayrıntılı anlatılmasını ve o duygu hallerini okumayı isterdim; sanırım tek hayal kırıklığım buydu. Kitaptaki o karanlık yan, yazarın uyardığı kadar kötü değildi, ya da ben kendi kafamda fazlasıyla uçmuştum. Diğer karakteri de tekrar görmek sevindirdi ama yine de yetmedi. Bu arada ben bu kitabı tek kitap sanıyordum ama devamı varmış, bir anda bitince şaşırdım.