Puanımı direkt başlıkta belirttim 6.5'tan 7 o da bazı diyaloglara ve ironik durumlara gerçekten güldüğüm veya gülmekle ağlamak arasında bocaladığım için, Kitty'nin bir karakter gelişimi olduğunu düşündüğüm için vs.. Yoksa kitabı okuyun veya okumayın arada hiç bir fark yok gerçekten..
Kitabın kapağında zaten yazan şeylerden bahsetmeyip kısa bir değineceğim sadece; influcer zengin kızımız Kitty birgün barda tanıştığı bir hödük kendisini takip edip t*ciz ederken onu 'yanlışlıkla' öldürür ve sonra dönüp der ki 'Neden bu pis sapıkları Dextervari bir şekilde öldürüp sokakları onlardan tenizlemiyorum ki? Hatta liste bile yapıyor dlsbsls
Beyninizi bir köşeye bırakıp absürd komedi olarak okursanız oldukça eğlenceli bir kitap aslında. Ama tabi bu sizin komedi anlayışınızla alakalı, Kittyciğimiz kendi de dahil olmak üzere herkese karşı yargılama ve aşağılama karışımı bir iğneleme girişimi içerisinde ve oldukça öfkeli bir karakter, kendisinden şu tarz bir kaç alıntı bırakıyorum;
Ne çayı? Yüzümdeki kafa karışıklığını fark etti ki yaptırdığım onca botokstan sonra bunu becerebilmiş olması başarıydı.“Sizin kadar genç kızlar için uygun değil. Ayrıca TANRIM zaten inceciksin, nerenden iki kilo vereceksin?” Kirpiklerinden muhtemelen.Tor yine gözlerini devirdi. Böyle yapmaya devam ederse vertigo kapıdaydı.Geceye, birinin gözüne kokteyl karıştırıcısı saplamak istemeden katlanabildiğim nadir birkaç yerden biri olan Callooh Callay’den başladık.Bir iki tanesi benim makyaj videolarımı izleyip birkaç bir şey öğrense iyi olacaktı.
Alıntılardan az çok fikir sahibi olmuşsunuzdur, bu tarz bir uslüp hoşunuza gitmiyorsa kitabı eğlenceli de bulmazsınız, ben arada derede kalmış bir durumdayım çünkü gerçekten hak eden kişilere yapıldığında bu tarz iğnelemeleri okumak eğlenceli oluyor ama abartıldığında da çok göze batıyor yeri geldi eğlendim yeri geldi tek kaşımı kaldırarak ve Kitty'i yargılayarak okudum dksbskdnksnd
Beynimizi bir köşeye bırakıp okumamız gerek dediğim şey ise her şey çok laylaylom gelişiyor, kızımız birini öldürmek istiyor -mesela bir arkadaşına ülke dışında t*cavüz ediliyor, bu da gidip sokaklarda gezip sahilde o kadar tekne içinden o tekneyi bulup sadece adını bildiği soyadını bile bilmediği adamları tak diye bulup kendini tekneye davet ettirmeyi başarıp insanları doğruyor sndks - böyle abuk saçma olaylar var ve her an kendimi Freida McFadden romanında zannettim, polisler yine o kadar npc ki Kitty bu kadar dikkatsiz bir karakter olmasına rağmen cinayetler kolayca yanına kâr kalıyor, Gerçi bunun ardına yazar kendince bir neden eklemiş ama çok tatmin etti mi beni hayır.. ¯\_ಠ_ಠ_/¯
Kitabın 6.5 puanı hak eden kısımları; akıcı bir anlatımı olması ve kendini kolayca okutturması, Kitty karakterinin bir arka planı olması ve cinayet işledikçe güç zehirlenmesi yaşaması ve her ne kadar kendini 'adaleti sağlıyorum' şeklinde kandırsa da cinayet işlemek için hem sebepleri zamanla basitleşti hem de seri katil olma yolunda ilerleyerek yaptığı şeyden sapkınca zevk almaya başladı yani olumlu bir karakter gelişimi olmasa da mantığın kırıntılarını hissettiğiniz bir karakter gelişimi olması ve son olarak sürekliliği sağlayan okumak için merak unsurunu sağlayan hikayede bir de bonus olarak sapık karakter olması, acaba kim çıkacak diye merak ederek okuyorsunuz. -tahmin ettiğim iki kişiden biri çıktığı için kendimi tebrik ediyorum dlsbsl-
Kırdığım 3.5 puanın sebebiyse yukarda saydığım olumsuzluklara ek olarak Kitty'nin en ufak sebeplerle cinayet işlerken sapığını hiç umursamamasıydı, hemde çevresinden biri olduğu bariz belliyken, ayrıca kitabın daha iyi bir sona bağlanmasını beklerdim sadece cidden mi? Diyorum ve spoiler olmaması için bahsetmeyip beni okuyanlar anlasın diye bekliyorum flsbsls Sanırım kitabın devamı gelicek ya da gelmiştir bilemiyorum ama ben okumaya devam etmeyi düşünmüyorum bana yetti teşekkürler... (⊙_◎)
Bence belirttiğim gibi okusanız da okumasanızda fark etmez bana göre, çerezlik fazla bir şey beklemeden vakit öldürmek için okunacak bir kitaptır ne iyi ne kötü kötünün iyisi diyebilirim ancak.. :)