2025 11. kitabı
Okunma: 16 Haziran 2025 19:10
Adını All the light we cannot see ya da 3 Body Problems, belki de Foundation tv series'da duymuştum tam hatırlayamıyorum ama bu güne kadar okuduğum en otantik kitapdı diye bilirim A Sand County Almanac: And Sketches Here and There..... Son paragrafları uzatmasına rağmen(Epey sıkıcı ilerledi) , genel olarak, akıcı bir texture'ya sahip. Şöyle söyleyim, doğa kitabı deyip geçmemek gerek - Politika, Ekonomi, Felsefe, Sosyoloji ve s. Ne ararsan var kitapda..... Aldo abimiz kitabı aylara bölmüş metni daha rahat kavramamız için ki bununla da gayet iyi iş çıkarmış.... Her ay başka bir renk, başka bir hayvan, başka bir hikâye..... En güzeli de bu hikâyelerin aslında bize, yani insanlara dair oluşuydu. Kendi yaşam döngülerimizi, mevsimlerle olan ilişkimizi, hatta unutulmuş sabır duygusunu tekrar hatırlattı bana..... Kitabın bölümlerini okurken Wisconsin kırsalında Leopold’un adımlarını izliyor gibi oldum bir anlık ve en beğendiğim bölüm "Seyyar atomlarla" ilgili olan kısımdı : " Bu ağacın atomları bir zamanlar dağların içindeydi, sonra rüzgârla taşındı, yağmura karıştı, toprağa süzüldü; ve şimdi burada, bu meşede toplanmış haldeler."... Daha sonra yeni bir ifade öğrenmiş oldum bu kitap vesilesi ile" Toprak etikası ".... Bu chapter' da muhteşemdi) Başlarda bir bölüm daha var Odunun hatıraları diye onu da es geçmeyin derim. Yani, sadede gelelim - Hiçmi hiç okumayı aklımın ucundan bile geçirmeyeceğim bir Novella'ydı diye bilirim - Ters köşeye yatırdı beni. Bu kadar Colorful olacağını düşünmezdim.... Sonda, şunu söylemeliyim ki - Kitap azınlığın seveceği kollapsdan ve okuyacak olanlara iyi okumalar diliyorum. Muhakeme ederek ve sabırla okumanızda fayda var. Çünki, sayfalar felsefi metaforlarla dolu resmen.... Herkese iyi geceler, Arkadaşlar
Bir Kum Yöresi Almanağı ve Oradan Buradan EskizlerAldo Leopold · Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları · 202070 okunma