2025 100. kitabı
Yaşam içinde ne kadar özgürsün ya da istediğiniz hayatı yaşıyorsunuz tartışılır elbette ama başkaları için bir şeyler yapmaya çalışmak, sırf onlar mutlu olsun diye istemediğiniz şekilde hareket ediyorsanız bu kitaptan size göre. Bazen insanlar yaşamda hep onaylanmak isterler. Dolayısıyla aslında mutlu olmadıkları bir hayatın içinde bulurlar kendilerini. Yani kontrol sizde değil dış çevredir. Peki böyle yaşamak ne kadar doğru? İçinizdeki enerjiyi başkaları için kullanmaktansa kendi mutluluğunuz için harcamak çok daha doğru bir eylem. Kitabın bu anlamda sunduğu bir bakış açısı var. Benim çok hoşuma gitti. Modern dünya içindeki ilişkilerden tutun da kişinin gündelik yaşam içindeki davranışlarına kadar oldukça yol gösterici tespitler verilmiş. Aslında burada toplum içerisinde her insana bazı sorumluluklar düşüyor. Mesela başkalarının hayatına odaklanmaksa kendi hayatı üzerinde yoğunlaşmak gibi. Bırakın herkes özgür şekilde istediği gibi davransın. Yaşam zaten zor, daha da zorlaştırmanın hiçbir anlamı yok. Bırakın yapsınlar teorisi, stres yönetimi, başkalarının fikirlerinden korkmak, başkalarının duygusal tepkileri ile başa çıkmak, sürekli kendini başkalarıyla kıyaslama ile baş etmek, ilişkileriniz ve bırak yapsınlar teorisi, yetişkin dostluklarında ustalaşmak, başkalarını değişim için motive etmek, zor zamanlar geçiren birine yardım etmek, hak ettiğiniz aşkı seçmek gibi konu başlıklarından oluşan kitabın kattığı çok şey var. “ Gerçek şu ki siz onlara vermediğiniz sürece diğer insanların sizin üzerinizde gerçek bir gücü yoktur.” “Başkalarını beklentilerimize uymaya zorlamak için çok fazla zaman ve enerji harcıyoruz.”
Bırak Yapsınlar TeorisiMel Robbins · Nepal Kitap Yayınları · 20251,355 okunma
3.234 Gösterim