Puan vermedi·240 syf.··Beğendi
· Fatih Cem Gülbent / Arıncon "Zihin Aynası"
Sayfa:239
Tür: #bilimkurgu
Merhaba Çiçeklerim..
Serinin ilk kitabı "Hafıza Çivileri" kitabını okuyup çok beğenmiştim. Araya zaman bırakmadan serinin ikinci kitabını da okumak istedim. İkinci kitapta çocuklar gezegeni keşfetmişlerdir ve daha kararlı ilerlerler.
Arya ve İngo, ilk çıktıkları yolda Profesör Kızıl'ı kendi oyunlarıyla yenmeyi başarmışlardır. Fakat artık karşılarında yeni düşmanlar ve babalarına ait bilinmezlikler vardır.
Kazıcılar, Yansımalar, Düşkapanlar, Usta ve Cesur'un da eşlik ettiği bu evrende babalarının izinde ilerlemek oldukça zorlaşmıştır.
Annelerini de bu gezegende gören çocuklar bunun gerçek mi, yanılsama mı olduğunu anlayamaz. Profesör Kızıl artık anneleri de bu sürece dâhil etmiş olabilir mi?
Ateş, su, hava ve toprak...
Arincon'u tamamlayan bu 4 unsuru tamamlamaları ve aynaları kırarak ilerlemeleri gerekmektedir. Fakat bu 4 elementleri nasıl kullanacaklarını ve nasıl ilerleyeceklerini iki kardeşte bilmemektedir. Cesur'un babasının da çocuklara yol göstermesi ve şifreleri vermesi işlerini kolaylaştırmıştır. Usta ve Profesör Bilgin'in dostlukları çocuklara güzel bir rehber olmuştur.
Keşke filmi olsa dedim okudukça...
@dogan_kitap
@dogankitap_etkinlik