2025 58. kitabı
Okunma: 19 Haziran 2025 14:36
Merhaba herkese haydi romantasy sevenler toplaşsın size güzel bir seri başlangıç kitabıyla geldim ki zaten kitap özellikle yurtdışında baya duyulmuş durumda. Yayınevinin baskısı ve özeni de gerçekten süper ki zevkle okumamı sağladı gerek karakter kartları gerek çantası olsun. Kitap #faeandalchemy serisinin ilk kitabı devamı henüz yazılmadı. Kasım ayında 672 sayfa ile bekleniyor. Quicksilver son zamanlarda okuduğum #romantasy kitapları içinde açık ara favorim oldu. #calliehart ’ın bu türdeki ilk romanı olduğunu bilmek inanılmaz çünkü ortaya koyduğu iş o kadar büyüleyici ve tutkulu ki, sanki yıllardır bu evrende yaşıyormuşuz gibi hissettiriyor. Sürekli eve gitsem de okusam diye düşündüm. Ancak her zamanki gibi çapraz okumalarım ile birlikte ancak bitirebildim. Kitap bizi doğrudan olayların ortasına fırlatıyor. Suyun karaborsa olduğu bir medeniyette 3. bölge olarak bilinen ve hırsızlıklarla geçinen insanların hastalıklı diye yaftalanıp ölmeye mahkum edildiği bir bölgede Saeris ile tanışıyoruz. kraliçenin muhafızından kaçarken onun altın zırhını ele geçiriyor ki bu kardeşiyle kendisine uzun zaman refah getirecek olan bir eşya. Ancak kraliçenin öfkesi büyük oluyor ve Saeris'i ölüme mahkum ediyor. ve saeris tam öldürülecekken oradaki kılıç ile bilmeden bir geçit açıyor. Okurken kendinizi kaptırıyorsunuz ve dünya çok geçmeden şekillenmeye başlıyor. Tanrılar, Fae’ler, simya… Yazar her şeyi özgün bir şekilde sunmuş. kitabı kötüleyen çok fazla video izledim ve ben kitabın kötü olduğunu düşünmüyorum. Evet romantasy alanında çok fazla benzer kitap var ancak yazılmayan bir şey de kalmadı neredeyse. o yüzden kitap kendisini okutuyor mu? merak ettiriyor mu o önemli benim için. Büyü sistemi özgün. Sadece dünya inşası sırasında zilvarendeki kast sistemi başta verilse de hikayeye derinlik katmayan ve sonradan karşımıza çıkmayan şekilde. dünya inşası yapılırken arkaplanı boş boş doldurmak yersiz olmuş belki serinin diğer kitaplarında biraz daha politik arkaplan büyütülür. okuması çok hızlı oluyor demiştim. Özellikle son 200 sayfa neredeyse nefes kesiciydi: politik entrikalar, savaş sahneleri ve sürpriz gelişmeler ardı ardına geldi. Normalde savaş sahnesi okumayı sevmem kololar bacaklar nereye konuyor gözde canlandırmak zor oluyor, ancak kitapta oldukça güzel verilmiş. Saeris karakteri başlarda tam anlamıyla bir yıldız gibi parlıyor. Güçlü ama ezici değil, zeki ama kibirli değil, duygusal ama zayıf değil. Karar verirken duygularına değil, sezgilerine ve aklına güveniyor. Saeris’in gücünü keşfetme süreci gerçekçi, adım adım ilerliyor ve onu “seçilmiş kişi” klişesine düşürmeden özgün bir kahraman yapıyor. Ayrıca alaycı tavırları, zekice cevaplardaki sivriliği ve duvarlarının ardındaki kırılganlık onu çok katmanlı bir karakter haline getiriyor. Kingfisher tam bir gölge lordu. Karizmatik, tehditkâr, kontrolcü ve toksik olmanın sınırlarında gezen (buralarda biraz sinir oldum) ama sonrasında çekiciliğe kayan karakter. Üstelik herşeyi sadece Saeris’in gözüyle görmek Fisher'ın gizemini daha da artırıyor. Her konuşması, her dokunuşu, her bakışı arkasında koca bir geçmiş ve gizli bir amaç varmış gibi hissettiriyor. Yani… Bu adamla yaşamak mümkün değil ama onsuz da yaşanmaz. İkili arasındaki gerilim öyle yoğun ki bıçakla kesilecek kıvamda. Romantizm yavaş yavaş gelişiyor. En başta “düşman” gibi görünseler de, asıl mesele ikisinin de kendi korkularıyla savaşıyor oluşu. Bu nedenle romantizm gerçekten doyurucu ve anlamlı. Ve evet, smut sahneleri açık, uzun, detaylı ve fazlasıyla etkileyici. Özellikle Fisher’ın konuşmaları… #Foundfamily teması kalbimi çaldı. Saeris’in etrafında oluşan küçük ama tutkulu ekip, daha ilk kitaptan duygusal olarak sizi kendine bağlıyor. Özellikle Ren karakteri dikkat çekici. Layne ise çok tatlı. ancak ilerleyen kitapta ağırlığı Carrion taşıyacak gibi. Bu kitap tam sana göre eğer: Zoraki birliktelikler, #grumpysunshine#forcedproximity Eşsiz bir büyü sistemi ve politik oyunlar #magic #ruheşi hissiyatı Epik replikli #romance #slowburnromance Sağlam yazılmış bir kadın karakter #strongfmc #güçlükadınkarakter
QuicksilverCallie Hart · Independently Published · 2024327 okunma