Puan vermedi·210 syf.····Okunma: 19 Haziran 2025 16:24 Konusu: Tanıtım bülteninden;
Yaşamak, Çin’de 1966-76 yılları arasında süren Kültür Devrimi’nin getirdiği toplumsal değişimleri konu ediniyor. Kitapta okurları diyalog halindeki iki farklı anlatıcı karşılıyor. Farklı köy ve kasabaları dolaşarak insanlarla sohbet eden asıl anlatıcı, günün birinde Fugui adındaki yaşlı bir köylüye rastlıyor. Ve güç bela tarlasını sürmeye çalışan bu ihtiyarın hikayesini dinlemek için onun yanına gidiyor.
İnceleme: Herkes “mutlaka oku” dediğinde demek ki çok güzel diye başladım ve sonunu zor getirdim. Hüzünlü bir hikaye, bir erkeğin altı kişinin hayatını nasıl mahvettiğini okudum. Yalnız kalan bir adam ama ona değil de o altı kişiye üzüldüm. Dönem ve dönemin şartları çok iyi yansıtılmış. Bu kısımda etkileyiciydi. Kasvetli de bir kitaptı teması gereği. Ayrıca kitabın adı Yaşamak ama yaşananlarla o kadar zıt ki… Hikaye güzel ama bir türlü içine giremediğim için çok etkilenerek okuyamadım. Acaba yanlış zamanda mı okudum ya da beni etkileyecek kadar değil miydi bilemiyorum. Neyse. Okumak isteyenlere keyifli okumalar diliyorum.