2025 7. kitabı
Başı belli sonu belli bomboş bir hikaye. Zaten yazarının ezoterizme ilgisi olması okumamak için yeterliydi aslında ama okuduk işte başlamışken. Şimdi bir hikayeden mutlak gerçeklik tutarlılık beklemiyorum elbette ama vermek istediği 2 cümlelik bol gibi bir mesaj için sayfalarca olay okuyup duruyoruz. Kitabın benim nazarımda tek ilgi çekici yanı karakterin dayısının çiftliğindeki çalışan ile yaşadığı flörttü hepsi o kadar. O kadar sevmedim ki şu kısacık yazıda bile yeterince eleştirememenin öfkesini duyuyorum. Hayat kendini tekrar eder vs. vs. Bunu bir basketbol yazısında kısacık bir bölüm ile çok daha estetik şekilde anlatmıştı mesela İnan Özdemir; ''Üçüncü maçta attığı son saniye basketi NBA kariyerindeki yeni ve son perdesinin jeneriğiydi. Belki 2000 Smaç Yarışması, Allen Iverson ile düellosu ya da Frederic Weis’in üzerinden uçtuğu an gibi görkemli bir şey yapmamıştı ama bu muhteşem son saniye basketi ile sporun nasıl bir çembere benzediğini hatırlatmıştı. Aslında yükseliş, düşüş, dibe vuruş olarak gördüğün şey bir çemberdir ve başladığın yere dönersin. Çoğu zaman. Bir çaylak olarak geldiğin ve pas almak için köşede sabit beklediğin ana 17 sene sonra yeniden döner, bir kez daha orada o pası almak için bekler durursun.''
İvan Osokin’in Tuhaf HayatıP. D. Ouspensky · Olvido Kitap · 2021636 okunma