·368 syf.····Okunma: 20 Haziran 2025 01:14 Kemal Özer, yıllarını sağlıklı beslenmeye vermiş biri. Sağlık hakkında yazdıklarını okuyup uygulasak sanıyorum ki çok azımız adını dahi anmak istemediğim hastalıklara yakalanır.
Hasta Değil Susuzsunuz'u okumadan önce hiç su içmiyordum neredeyse. Bir insan en fazla 3 gün susuz kalabilir, ben de 3.günde bir bardak içiyordum herhalde.
Bu kitapla birlikte hayatımda o kadar çok şey değişti ki! Her şeyden önce vücuduma ettiğim eziyeti gözümün önüne serdi. Artık görmezden gelemeyeceğim kadar netleşti her şey. Çektiğim çoğu sıkıntının susuzluktan olduğunu, değil sadece aklıma tüm organlarıma zarar verdiğimi fark ettim ve Kemal hocanın önerdiği saatlerde, önerdiği şekilde su içmeye başladım.
Bu süre içinde susamaya da başladım. Önceden susuzluk hissi hiç yoktu ama içtikçe arttı ve susuzluk arttıkça daha sağlıklı bir bedene sahip olmaya başladığımı fark ettim. Her şeyden önce yaşam enerjim ve neşem arttı. Üstümdeki ölü toprağı silkelendi. Daha hareketli biri oldum.
İkinci olarak kitapla ilgili değinmek istediğim şey kitapta hem maddi hem manevi deliller kullanılmış olması çok hoşuma gitti. İnanan için Kur'an ve sünnetten su ile ilgili müthiş deliller verilmiş. Ekstra olarak çok fazla kaynakla bilimsel veriler eklenmiş. Okuyanı aydınlatıyor ve bir yandan da bizi koruyan tek şeyin kendi bilgimiz ve Allah olduğunu fark ediyoruz. Zira bu kadar pis su içerek bu kadar sağlıklı olmamız bile (ki pek çoğumuz kronik hasta) bir mucize.
Devletin suların bu kadar kirli (hatta zehirli) olmasından yana neredeyse hiçbir tedbir almadığını da kitabın birçok yerinde görüyoruz. Sadece Türkiye'de değil dünyada da çok büyük bir sorun bu.
Kısacası su içiyor olsanız da nasıl içeceğinizi bilmiyor olabilirsiniz. İçen de içmeyen de okusun, okuttursun. Özellikle doktorsanız veya doktor arkadaşlarınız varsa mutlaka öneririm. Halkımızın da su konusunda bilinçlenmesi için doktorlara büyük görev düşüyor.