2025 18. kitabı
RİCALİ GAYB | Süleyman Dama "Hakikate erişmek, suyun üzerindeki kristal köşke adım atmaktan daha derin bir cesaret ister." Öyle bir kitapla geldim ki, anlatmak isteyeceğim ama biliyorum ki yeterli gelmeyecek. O yüzden peşin peşin mutlaka okumanızı tavsiye ederek başlıyorum yorumlamaya... Son zamanlarda okuduğum en ilginç ve en kaliteli kitaplardan biriydi. Yazarın donanımına hayran kaldım. Kırk mânâ sultanı, İslâm eliyle insanlığı yeniden ayağa kaldırmak için hareket geçiyor ve bu sefer onlara seçilmiş bilim insanları da eşlik ediyor. Alegorik bir anlatımla, bilimi ve ilimi nakış gibi işlemiş yazarımız. Tayyi zaman- tayyi mekân düsturuyla derin bir yolculuğa çıkıyoruz kitabı okurken. Hem düşünüyoruz, hem şaşırıyoruz, hem de umut doluyoruz. Ben kendi adıma bu duyguları hissettim ♡ Öyle su gibi akan bir okuma beklemeyin derim, burada yazarın kalemiyle ilgili bir eleştiride bulunmuyorum, sadece anlam derinliği yüzünden bazı sayfalar üzerinden birkaç kez geçmeniz gerekebilir, demek istiyorum. Kullanılan simgeler, semboller, yer verilen ayetler, bahsi geçen veliler ve hikmetleri... derken gerçekten çok kaliteli ve faydalı bir okuma denizine yelken açmak için sakın geç kalmayın. Böyle dini içerikli kitaplara önyargılı olan okurlar var, biliyorum. Ama bu hiç de öyle tahmin ettiğiniz gibi ağdalı anlatıma sahip, ağır içerikli kitaplardan değil. Bilimin ışığında mânânın hakikatine varmayı vadediyor ki okuyunca ne demek istediğimi anlayacaksınız. Ramazan okuması olarak planladığım bu kıymetli eser bir türlü fırsat bulamayaşımdan dolayı ne yazık ki Haziran okuması olarak tamamlandı ama iyi ki okudum, dediğim kitaplar arasında çoktan yerini aldı. suleyman Süleyman Dama
Ricali GaybSüleyman Dama · IQ Kültür Sanat Yayıncılık · 202519 okunma