2025 48. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2025 18:40
Üsteğmen Cemre Laçin, bir gün timiyle beraber, esir düşmüş olan Yüzbaşı Emir Pars Boran'ı kurtarmak için görevlendirilir. Her görevde olduğu gibi bu görevden de başarıyla dönmüştür. Bu olaylardan sonra Yüzbaşı Boran'la aynı timde görev almaya başlar. Bu, Kaos Timi için de Üsteğmen Cemre Laçin için de hiç kolay olmayacaktı Öncellikle kitabın okuması hem çok eğlenceli hemde çok akıcıydı. Kitabın daha çok komedi sahnelerini beğendim, zaten kısa olduğu içinde kısa zamanda okunabilir,öyle kafa yoran bir kurgusuda yoktu.Dediğim gibi kitabın hem çok eğlenceli hemde çok akıcı olması güzeldi.Ama eleştireceğim yerler var; İlk olarak kitapta bölüm sayısı yok. Bence kitapta bölüm sayıları olmalı. İkinci olarak olaylar çok bi anda oluyor ve olayların detaylarına girilmiyor.Mesela bi sahne de dağda çatışırken bir sayfa sonra başka bir olaya geçiliyor.Kitabın bence en büyük problemide bu bence .Olaylar çok hızlı oluyor ve yetişemiyoruz.Kitapta olan kötü karekterleride bence daha fazla görmemiz gerekiyordu ,Hikayede çok kısa süre kaldılar.Doktor karekterinin olaylarıda çok hizlı oldu.Bir anda yakalandı bir anda kaçtı ama bu sahneleri biz hiç görmedik neredeyse .Umarım gelecek kitapta önemli sahneleri daha detaylı görürüz. Üçüncü problem,kitabın anlatacısı problemi.Kitabın ana karekteri Cemre ve biz çoğunlukla onun ağzından ,1 .kişi anlatmıyla okuyoruz.Ama bazı sayfalarda birden bire 3.kişi anlatıma geçiyoruz.Ve bu 3.kişi anlatıma birden geçince insanın kâfası karısabiliyor.Yazarın yapmak istediği aslında diğer karekterleride bize göstermek olduğunu anlıyorum ama paragraf ortasında anlatıcının değişmesi bence doğru değil. Ve son problem Cemre nin ailesi . Cemrenin anesinden ve babasından nefret etmesini anlıyorum .Ama abisinden bu kadar nefret etmesi bence anlamsız . Eğer öğrenmediğimiz başka bi olay yoksa ,Cemrenin abisine olan nefreti bence saçma çünkü geçmişte abisininde yaşı küçüktü.Tutupta abisinden ona babalık yapmasını beklemesi doğru değil. Eleştirdiğim kısımlar olsada okuması çok eğlenceliydi. Yazarın ilk kitabı olduğunuda göz önüne alırsak ortalama bir kiatptı ,diyebilirim.
Meftun 1İlknur Cemre Uslu · Ulysses Yayınları · 202597 okunma