Puan vermedi·256 syf.··Beğendi
···Okunma: 21 Haziran 2025 23:03 Merhaba,sevgili okur
Beraber bir empati kurmaya ne dersin? :)
Bir anlığına düşün...
Doğuştan itibaren beyin felci nedeniyle konuşamayan, yürüyemeyen bir çocuksun. İç dünyanda fırtınalar kopuyor ama ağzından bir kelime çıkamıyor, kendini ifade edemiyorsun. Aklında binlerce kelime var fakat dudakların mühürlü.
Bir kez bile "anne", "baba" diyemiyorsun
İçindeki hayalleri, umutları, öfkeleri,mutlulukları ve nicesini anlatmak istiyorsun ama yapamıyorsun.
Daha da acısı ne biliyor musun? Sen anlaşılmak isterken kimse seni anlamıyor. Üstelik, seni kendini ifade edemediğin için suçluyorlar.
Ve sen de ailen için "normal(!)" bir çocuk , toplum için uygun bir birey olamadığını düşünerek bir noktada hiç doğmamış olmayı ya da ölmeyi diliyorsun.
Senin suçun neydi ki tam olarak?
Herkesin normaline uyamamak mı yoksa düşüncelerini kelimelerle aktaramamak mı?
Sesi duyulmayan bir çocuğun içindeki dünyayı anlatma çabasını anlamaya çalışmayan ve kendini haklı görüp empati duygusundan yoksun insanların seni farklılaştırması çok kötü değil mi,üstelik bu belli bir zamana veya yaşa kadar olan bir durum değil, ortama da bağlı değil çünkü engel sende değil ki insanların düşüncelerinde veya duygusuz kalplerinde.
Şahsen ben okurken çok etkilendim.Bir öğretmen adayı olarak benim sınıfımda da Melody( başkarakter) gibi bir öğrencim olursa onun potansiyelini ortaya çıkarabilecek miyim, onu anlayabilecek miyim, ona umut ışığı olabilecek miyim? diye sorgulamaktan kendimi alıkoyamadım. Sonuç olarak onun durumunun bir eksiklik değil de alışılmışın dışında olduğunu ve onun hayatında eksiklik bulundurmayacağı bir yaşam olması için elimden geleni yapacağımı kararlaştırdım. Bu yüzden hepimiz özellikle de eğitimciler olarak bu durumu bir eksiklik değil de farklılık olarak görmeli ve kalplerimizi çocuklara fazlasıyla açmalıyız.
Kitap fazlasıyla sade, etkileyici ve mesajlarla dolu. öğretmenlerin, öğrencilerin yaş farketmeksizin toplumun her kesiminin okuması gereken hatta yaşanmışlıklarından bir şeyler bulacağı bir kitap.
Her türlü durumun her türlü şartlara rağmen bireyi yıldıramaz olduğunu koşullara rağmen pes etme gibi bir şeçeneğinin olmadığını anlatan bu kitabı herkes okuyup okutturmalı.
Unutmayın ki içimizdeki müzik, kulaklara değil; anlayan kalplere ulaşmak ister...
Sağlıcakla kalın:)