Taha Kılınç hocamızın pek çok seminerini dinleyen birisi olarak "Biz Bize" kitabı tüm seminerlerinin özü mahiyetinde. Taha Kılınç, Kitabı üç ana kategoriye ayırarak kaliteli Müslüman olmanın kodlarını bize adım adım anlatıyor. "Kimliğimiz"i inşa ederek kendimizi tanımlayıp Rabbimizle güzel bir bağ kurduktan sonra, "Ufkumuz"u ve hedeflerimizi bize hatırlatıyor. Son kısımda ise "Vazifelerimiz" ile üzerimize düşen görevleri aktarıyor. Burada da donanımlı Müslüman olmanın köklerine inerek olmazsa olmaz yedi madde önümüze sunuyor. "İslam'ı derinlemesine kavramak, İbadetlerle arınmak, İslam coğrafyasını ayrıntılarıyla tanımak, Tarih okumak, Seyahat etmek, Dil öğrenmek, Seçtiğiniz meslekte en iyi olmaya çalışmak."
Son söz yerine tüm okura tüm bu maddelerin yeşerdiği bir hayal kurduruyor.
Kitap, insanı heyecana getiren, İslam uğruna hedeflerini hatırlatan, niyet tazeleten ve çok çalışma ve gayreti öğütleyen, ötelere hayal kurduran ve umudu hiç ama hiç kaybettirmeyen bir hasbihal mahiyetinde. Kitabı ayda bir döne döne okusak hedeflerimizden ufacık da olsa saptığımızda yörüngeye yeniden ulaştıracağına eminim.
Taha hocam hep yazsın biz de hep okuyalım. Onun samimiyetiyle biz de İslam uğruna gayret eden güzel insanlar olalım. Taha hocam da yazdığı her kitapla bizim heyecanımıza vesile olsun. Hayra öncülük eden hayrı yapan gibidir. Allah için samimi olmak nice insana vesile olacak hayırlı ameller yaptırır bu kitap da o hayırlı amellerden biri. Taha KılınçBiz Bize
Biz BizeTaha Kılınç · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2020648 okunma