Üç bölümden oluşan ve akıcı bir dile sahip olan eser her kesime hitap eden nasihatler içermektedir.Ayrıntılarla çok yormadan müslümanın ideal yaşam tarzından, tarihten,tatil alışkanlıklarından,sosyal etkileşimlerinden bahsetmektedir.
Sonuç olarak;
Eyy insanoğlu adem olmayı sen seçmedim ama Salih ve Kamil olmayı sen seçebilirsin.
Biz BizeTaha Kılınç · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2020649 okunma
Gerçetten de çok güzel bi kitap, yol güstermesi ve önemli bilgiler içeren güzel bi eser insana mutivasyon enerji saģlayan bi eser en azından benim için öyle, nasıl olsa her bir kitap bi hazineden daha değerli.
KİTAPTAN KISA Bİ ALINTI
Her uzun yol, bir ilk adımla başlar. Her problemin çözümü, Çoğu kez minik bir dokunuştur. Ve her uzun Söz de harflerden ve kelimelerden oluşur. "Bir Müslüman olarak, ben bu dünyada ne yapıyorum? Bana neler sorulacak? Görevlerim neler?" gibi mühim ve ağır soruların cevabı da aynı şekilde aslında basit bazı ilkeleri yeniden hatırlamaktan geçiyor.
Bu küçük kitapçıkta, sizinle sohbet ederken, bazı şeyleri hem birlikte hatırlayacağız hem de birbirimize nasihatlerde bulunacağız. Kendimizden başlayıp çevremize doğru ilerleyecek, ardından somut bazı noktalar ışığında, görevlerimizi konuşacağız.
BİZ BİZE
Öncelikle Taha Bey’e teşekkür ederim.
Sıcak bir sohbet havasında akıcı bir üslupla kaleme aldığı bu eserin, gençlerin anlam dünyasında önemli bir yer tutacağını düşünüyorum.
Kitabın içerisinde hayatı anlamaya dair akıllara gelebilecek bir takım konular hakkında tespit ve tavsiyeler bulunmakta.
Seyahatla ilgili bölüm ilgimi çekti, güzel ve farklı tespitler içinde barındırıyor...
Kitabı çok samimi bulduğumu ifade edebilirim.
Cevaplar ve tavsiyeler gayet makul.
Küçük bir katkı olması açısından yeni baskıda yazı puntoları biraz daha büyütülebilir. Belki 5-10 sayfa kitabın hacmi artabilir ama gençlerin okuma hevesi daha da artar diye düşünüyorum. Bu arada kitap oldukça ince 1 kaç saatte sıkılmadan okunabilir...
Tam genç işi yani :)
Başlangıç seviyesi olarak Lise 1.ve 2. Sınıf için tavsiye ediyor, Keyifli okumalar diliyorum.
Biz BizeTaha Kılınç · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2020649 okunma
Mefkure sahibi olmak isteyenler, özellikle eğitim hayatı devam eden genç kardeşlerim için çok güzel rehber niteliğinde bir kitap.
Okumanızı ciddi bir şekilde tavsiye ederim.
Biz BizeTaha Kılınç · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2020649 okunma
Es-Selamu aleykum ve rahmetullahi ve berakatuh
Biz Bize
Taha Kılınç
64 sayfa
Bazen okuduğunuz kitabı elinizden hiç bırakmak istemezsiniz bu kitapta onlardandı...
Günlerce elimde bulundurudum bir Müslüman nasıl olmalı neleri neden yapmalı ve bu şeyleri nasıl hayatına geçirmeli tek tek anlatıyor.
Mesela yabancı dil öğrenmek sünnettir ve bu sünnet neden gereklidir bunlardan bahsediliyor.
7 madde ile Müslüman için yapılacak şeyleri tek tek anlatıyor.
Her maddeyi hayatıma geçirebilmek için defalarca okudum ve hepsini hayatıma geçirmeye çalıştım bu yüzden de uzun süre elimde kaldı kitap...
Bu kitabı, kitabın ismini alan biz bize grubumuzda görmüş ve birbirimize okuyalım diye tavsiye etmiştik. Biz bize grubumuz da Allah yolunda birbirini teşvik eden kardeşlerden oluşuyor ve bu kitapta Allah yolunda nasıl olur bir Müslüman onu anlatıyor...
Hamdolsun böyle dostlara denk geldiğime ve bu kitaba denk geldiğime...
Keyifli okumalar....
Kitapla kalın
Rabbimizin istedigi gibi bir hayat yaşamak için öncelikle dünyaya geliş amacımızı belirlemeli, kendimizi keşfetmeli, hedefe ulaşmak için gayret sarfetmeliyiz. Bunun en pratik yolunu Taha Kılınç 7 ana görevde sıralıyor.
1. Islam'ı derinlemesine kavramak
2. Ibadetlerle arınmak
3. Islâm coğrafyasını ayrıntılarıyla tanımak
4. Tarih okumak
5. Seyahat etmek
6. Dil öğrenmek
7. Seçtiğimiz meslekte en iyi olmaya çalışmak.
.. kısa ama anlam yüklü bir kitap.
Taha kılınç’ın okuduğum ilk kitabı. Ancak harika bir kitap, kısacık,bir çırpıda bitiyor.Fakat size düşündürdükleri günler hatta aylar alabilir. Bir çok da hedef koymanıza, hayal kumanıza yardım ediyor. Okumayan kalmasın özellikle genç yaşta okumanın ileriki yaşlarla alakalı programlar da daha faydalı olacağını düşünüyorum.
Biz BizeTaha Kılınç · Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınları · 2020649 okunma
Taha KILINÇ "Biz Bize" adlı bu kitabında gençlere sohbet havasında nasihatler vermektedir. Akıcı ve anlaşılır bir dille yazılan bu eser; gençlerin kimlik oluşturmasının ve kendilerini keşfetmelerinin önemini, asıl hedeflerinin ne olması gerektiğini, bir Müslüman olarak nasıl bir bakış açısına sahip olmaları gerektiğini ve bunlarla ilgili görevlerinin ne olduğunu belirtmektedir. Eğitimciler ve gençler başta olmak üzere herkesin bu güzel eseri okuması gerektiğini düşünüyorum.
Biz BizeTaha Kılınç
Hayatında müslümanca bir yol çizmek isteyenler ya da çizdiği yolda koşarken, yürürken, emeklerken yorulanlar için tazeleyici bir kitap. İncecik ama insana kattığı şeyler yani heves, umut, azim ve kararlılık kısacası kitabın iç hacmi gerçekten çok doyurucu. Okurken geçen dakikalar için pişman olacağımı asla düşünmüyorum. Kitabın son sözünü panoma asacağım ''O zaman haydi kurduğumuz bu hayali gerçekleştirmek için gece gündüz çalışmaya.''
yaklaşık bir sene önce taha kılınç okumaya başladım, bileniniz varsa eğer daha çok gezi rehberi ve gittiği yerleri inceleme tarzıyla yazıyor. deneme olarak yazdığı bi kaç kitap daha var kesinlikle kalemi çok hoş. incelediğimiz bu kitap da incecik ama dolu dolu, günümüzde ordan oraya savrulan, nereye gideceğini bilemeyen gençlere rehber niyetiyle yazılmış, üç bölümden oluşup insanı bambaşka bir hale getirebiliyor. deneme seven sevmeyen ama genç olan tüm okurlara nacizane tavsiyemdir.
1980 Mersin Anamur doğumlu Nazmi Taha Kılınç, 1999 Kartal Anadolu İmam Hatip Lisesi mezunudur. İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi'ni 2003 yılında tamamlayan Kılınç, farklı dergilerde yazılar kaleme almıştır. Edebî ve akademik çalışmalarına devam etmekte olan yazarın; 365 Günde Peygamberimin Arkadaşları (2009) adlı kitabından yola çıkılarak açılan yarışmaya katılan çocukların sahabelere yazdıkları mektuplar, En Sevdiğim Sahabe (2010) adlı kitapla okurlara ulaşmıştır.