2025 47. kitabı
Okunma: 21 Haziran 2025 19:58
Kitapla alakalı ilk başta şunu söylemek istiyorum kısa olmasına rağmen aşırı etkileyici bazen melankolik bazen kendini bulma adına rehber niteliği taşıyor doğayla iç içe olması gözünüzü kapattığınızda o anların hayalini kurduruyor. Bol ödüllü kitabımızın bir de filmi varmış bu arada izlemedim ama kesinlikle izleyeceğim • Gelelim kitabımızın minicik konusundan bahsetmeye; Orkney’de dünyaya gelen sağlıklı mutlu bir çocuk olmasına rağmen hastalıklı ve aşırı dinci bir ailenin arasında büyüyen Amy.. hayatının baharında onu bataklığa sürükleyecek olan alkol ile tanışıyor ve hiç farkında olmadan yavaş yavaş dibe gitmeye başlıyor Orkney kasabasında uçurumlar arasında bir kayalık var ve Amy ne zaman kötü olsa ve işin içinden çıkılmaz duruma gelse o kayalıklara koşuyor. • Alkole olan düşkünlüğü gün ve gün artmaya devam ediyor artık ailesinden ve yaşadığı küçük çevreden de kopmak isteyen Amy kendini daha büyük sulara atıyor birden kendini Londra sokaklarında buluyor. Ama yeni şehir ona asla iyi gelmiyor. Erkek arkadaşımı kaybediyor sürekli iş değiştiriyor sabit bir arkadaş ortamı bile yok üstüne üstük çok uzun süre alkolden kurtulmak için mücadele veriyor. Bu durumda artık tamamen yorulan ve mücadelesi kalmayan Amy kendi kasabası olan Orkney’e dönmeye karar veriyor. O her ne kadar gençliğinde yaşadığı yerden kaçmak istese de kasaba ona kucak açıyor doğaya ve ona bağlı olan yaşama alışıyor. Peki Amy bu duruma alışa bilecek mi ? Alkolü bıraka bilecek mi? Peki biz biz Amy yolculuğunda nerdeyiz ? Sizinde de kendinizi bulacağımız bu içsel yolculuğa Amy ile çıkmanızı tavsiye ederim.
Eve DönüşAmy Liptrot · The Kitap Yayınları · 202551 okunma