Selam arkadaşlar bir süredir yoğunluktan buralara uğrayamadım ama şimdi güzel bir kitabın yorumu ile dönüş yaptım
Kitabımızın içerinde 7 öykü bulunmakta ve ben bu öyküler arasında en çok kitaba adını veren perili köşk hikayesini sevdim.
Kısaca perili köşk hikayesinden bahsedeyim sizlere.Büyük bir ev arayışında olan Sermet bey ve ailesi sonunda istedikleri gibi büyük ve güzel bir köşk bulur lakin bu köşk hakkında perili olduğuna dair söylentiler vardır.Sermet bey ise bu tür batıl inançlara inanmaz ve söylenenleri kulak ardı ederek köşkün üç yıllık kirasını peşin ödeyerek kiralar.Sermet bey ve ailesi hemen taşınır ancak taşındıktan kısa bir süre sonra tuhaf olaylar silsilesi başlar.Gece garip sesler duyulur,pencereler kırılır ve beyaz çarşaflı bir hayalet görünmeye başlar.Sermet bey’in ailesi bu olaylardan korkar ve bir an önce evden taşınmak isterler ancak Sermet bey korkmak yerine bu esrarengiz olayların ardındaki sırları ortaya çıkarmaya karar verir.Bir gece saklanıp hayaleti beklemeye başlar ve yakalamayı da başarır beyaz çarşafı kaldırdığında ise şok olur.
Perili köşk hikayesi, batıl inançların ardındaki gerçekleri, insanların korkularını ve dolandırıcılık gibi toplumsal sorunları mizahi bir dille ele alır.Yazarın güçlü gözlem yeteneği ve akıcı anlatımıyla, köşkün duvarları arasında saklı sırların, okuyucuyu hem düşündürüp hem de meraklandırarak sürükleyici bir okuma deneyimi yaşatır.
Ben severek okudum sizlere de tavsiye ederim