2025 154. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2025 16:24
Aslında kitap hakkında diyecek pek bir şey yok. Yani genelde sevmediklerime inceleme yazma gibi bir huyum olduğunu düşünürsek bunu sevdiğim halde yazmam bana göre garip. Her neyse. Kitap, ikinci şans üzerine kurulu. İki karakter liseden beri birbirlerine aşıklar. Özellikle kennedy. Öyle ki Jonathan uğruna her şeye sıfırdan başladı ve kendi hayallerini bir kenara bırakıp onun için çabaladı durdu. (Sinirlendiğim ve inceleme yazmama sebep olan noktadayız.) ancak her şey masallardaki gibi olmuyor. Jonathan, hayallerine bir adım attıgında beraberinde bir çok sorun da geldi ve ona bu yolda herkesten daha çok destek olan sevgilisini görmedi. Öyle ki problemler bir çığ gibi büyüyünce ikisinin yolları da ayrılmış bulundu. O noktada hikâyeye dünyalar tatlısı bir çocuk giriyor. (Kitap onsuz çekilmezdi) Jonathan sorunlarını altı senede ancak çözebildi.(her haltı yiyip kuyruğunu sıkıştırarak hey ben iyileştim diye dönmesine okkalı bir küfür etmiş olabilirim.) Bir yerde çocuğunun ondan uzakta büyüdüğünü bilmesine rağmen bana göre bir hayli geç kalınmış bir süre. Kaldı ki kennedye de asık olduğunu öne sürüyor. Madem ikisiyle olmak istiyorsun neden altı sene beklemek zorundaydın? Eh ışıltılı bir hayat sürerken kim sallar geride kalanları muhabbeti olmuş. Kennedy, Jonathan için hayalperest falan diye bahsediyordu ama alakası bile yok sadece bencilin tekiydi. Keşke onu bu kadar kolay affetmeseydi yani daha dobra bir karakter olmasını ve srfszi surundurmesini isterdim. Aslına bakarsanız ikinci şans muhabbetine hiçbir zaman inanmadım ama okuması güzel oluyor işte. Anlatımı vs güzeldi sizi pek yormaz ama ben başrol erkeğe aşık olmadım aksine kendisi tetikledi. İlk şansını heba edip yüzsüz gibi ikincisini hatta milyonuncusunu isteyenlerden uzak durmanız dileğiyle.
HayaletJ. M. Darhower · Lapis Kitap · 2024131 okunma