6 Aralık 2024
24 Ağustos 2017
Lapis Kitap
Orijinal Adı:
Ghosted

Bu kadar kolay olmamalıydı(SPOİLER!!!!)
2024 190. kitabı
Beni deli eden kitaplarda bugün. Her haltı işleyip hata yaptım diyen erkek. Ve yine tak diye affeden bir kadın. Gerçekten yoruldum. Kız(Kennedy)senin hayallerin için kendininkinden vazgeçsin. Hamile kalsın. Kıza bir hiçmiş gibi davran. Ayrılın 5 sene çocuğu kendisi büyütsün. Yüzüne bakma. Başkalarıyla seviş, öpüş,partile, ünlü ol. 6 sene boyunca para göndermek dışında hiçbir şey yapma. Sonra bir anda farkındalık gelsin. Bağımlılığı, partileri bırak. Senin için uyuşturucudan vazgeçtim de. Sevişin sonra kız hemen affetsin. Kitabın konusunu da böylece özetlemiş oldum. Adamın(Jonathan)söylediği hiçbir şey bana geçmedi. Seni 18 yaşından beri seviyorum. Lan bu nasıl sevgi. Yaptığın şerefsizlikleri yazsam roman olur(olmuş zaten.) 6 sene sonra pişmanım de. Kız da bir iki güvenmiyorum. Tamam affetsin. Bari süründürseydin. Kitaplar da en nefret ettiğim şeylerden biri karakterin birini deli gibi sevip bunun farkındayken gidip başkalarıyla olması. Bir de yüzsüz gibi hep seni sevdim ama başkaları olmus olabilir belki fakat farkında değildim, sana gelecektim (Nasıl olsa cepte değil mi?). Hayatına devam etmemiş ama yazık:(( Kız da hemen tav oluyor. Çocuk sana değersiz hissettirmiş, hayallerinden vazgeçmene sebep olmuş. Sen para kazanmak için kendini yırtarken, para içinde yüzüyormuş.(Hakkını yemiyelim ama para göndemiş).Her şeyin ama o bağımlı, elinde değil kisvesi altında kabul edilmesi beni sinir etti. Evet bağımlılık gercekten çok zor bir şey. Bağımlı olması ya da travmasının olması sana kötü hissettirme hakkını vermez. Sarhoştu dövdü ama isteyerek değil bahanesiyle benzer. Kennedy ne kadar güvenmiyorum ayaklarına yatsa da benden daha çok güveniyordu. Böyle şeyleri yaşamış üstüne kızı(Maddie) olan bir karakterin daha temkinli yaklaşmasını beklerdim ama nerde. Sevişmeyle
HayaletJ. M. Darhower · Lapis Kitap · 2024131 okunma
Birinin kendi hikayenin kahramanı olmasına asla izin verme.
·440 syf.·
2025 9. kitabı
"Eskiden görünmez olmaktan daha kötü ne olabilir diye merak ederdim," dediğinde repliklerden birini okuduğunu anladım çünkü çizgi romandan kelimesi kelimesine alınmıştı. "Daima tek başına olmaktan daha yalnız hissettiren ne olabilir?" O sahneyi bulana kadar sayfaları çevirirken, "Sanırım artık biliyorum," diye fısıldadım. "Bundan daha kötüsü, ortadan kaybolan birini sevmek ve geri dönüp dönmeyeceğini asla bilmemek. Çünkü gittiğinden bile emin olamıyorsanız hayatına nasıl devam edersiniz? Cevap? Edemezsiniz. Hayatınızın çoğunu hayaletleri kovalayarak geçirirseniz sonunda siz de bir HAYALETE dönüşürsünüz." Herkese selam. İkinci şansa inanır mısınız ya? Bu kitaptan sonra benim bu konuya ilişkin önyargım biraz kırılmış olabilir. Ben genelde ikinci şans verildiğinde insanların olumlu yönde değişebileceğine inanan bir insan değilimdir. Ancak kitabı okuduğumda en azından "durumuna göre" ikinci şansların işe yarayabileceğini görmüş oldum. Kitabın son kapağını kapattığımda içim pamuk gibiydi. İhtiyacım varmış böyle bir yumoşluğa. ^_^ İyi olsun kötü olsun bütün karaktereleri çok sevdim. Amaaaa bir tane karakter var ki ballı çöreğim benim...Maddie...6 yaşında bıcır bıcır dilbaz Maddie. Bu ilişkinin yürümesinin asıl mimarı sensin. Neyse uzatmadan konuya geçeyim; Jonathan Cunningham, Hollywood'un en yeni, en popüler süper kahraman serisinin yıldızı...Skandalları ve alkol bağımlılığı ile olan mücadelesi, onu paparazzi şeytanlarının bir numaralı avcısı yapıyor. Kennedy Garfield, bir markette olması gerektiği müdür yardımcılığı pozisyonu dışında her türlü işe koşan bekar bir anne. 6 yaşındaki kızı Madison ile monotonluk içindeki hayatı, markette her gün maruz kaldığı korkunç magazin dergilerinin kapağını süsleyen kötü şöhretli yakışıklı yüz ile alt üst olmak üzere. Şimdilerde
2025 3. kitabı
Klişeleri severim ama iyi yazılmış olanları ayrıca kadın karakterin her şeyi affettiği klişeleri değil. Ayy okurken içim bayıldı ne kadar uzatmış yazar. Üzgünüm ama hiç beğenmedim. Erkek karakter tam bir çöp. Konuşarak sorun çözmek yerine hop seks… yaniii kadın karakter niye hemen affediyor ki zaten erkekte affedilmek için bence hiçbir şey yapmadı. Çok sıkıcı ve çok uzatılmıştı. Geçmiş zaman anlatımlarını da hiç sevmedim.
2025 154. kitabı
Okunma: 23 Haziran 2025 16:24
Aslında kitap hakkında diyecek pek bir şey yok. Yani genelde sevmediklerime inceleme yazma gibi bir huyum olduğunu düşünürsek bunu sevdiğim halde yazmam bana göre garip. Her neyse. Kitap, ikinci şans üzerine kurulu. İki karakter liseden beri birbirlerine aşıklar. Özellikle kennedy. Öyle ki Jonathan uğruna her şeye sıfırdan başladı ve kendi hayallerini bir kenara bırakıp onun için çabaladı durdu. (Sinirlendiğim ve inceleme yazmama sebep olan noktadayız.) ancak her şey masallardaki gibi olmuyor. Jonathan, hayallerine bir adım attıgında beraberinde bir çok sorun da geldi ve ona bu yolda herkesten daha çok destek olan sevgilisini görmedi. Öyle ki problemler bir çığ gibi büyüyünce ikisinin yolları da ayrılmış bulundu. O noktada hikâyeye dünyalar tatlısı bir çocuk giriyor. (Kitap onsuz çekilmezdi) Jonathan sorunlarını altı senede ancak çözebildi.(her haltı yiyip kuyruğunu sıkıştırarak hey ben iyileştim diye dönmesine okkalı bir küfür etmiş olabilirim.) Bir yerde çocuğunun ondan uzakta büyüdüğünü bilmesine rağmen bana göre bir hayli geç kalınmış bir süre. Kaldı ki kennedye de asık olduğunu öne sürüyor. Madem ikisiyle olmak istiyorsun neden altı sene beklemek zorundaydın? Eh ışıltılı bir hayat sürerken kim sallar geride kalanları muhabbeti olmuş. Kennedy, Jonathan için hayalperest falan diye bahsediyordu ama alakası bile yok sadece bencilin tekiydi. Keşke onu bu kadar kolay affetmeseydi yani daha dobra bir karakter olmasını ve srfszi surundurmesini isterdim. Aslına bakarsanız ikinci şans muhabbetine hiçbir zaman inanmadım ama okuması güzel oluyor işte. Anlatımı vs güzeldi sizi pek yormaz ama ben başrol erkeğe aşık olmadım aksine kendisi tetikledi. İlk şansını heba edip yüzsüz gibi ikincisini hatta milyonuncusunu isteyenlerden uzak durmanız dileğiyle.
2025 7. kitabı
Jonathan uzun süre bağımlılıklarından dolayı rehabilitasyon görmektedir. Aslında yıllar önce sevdiği kadını ve büyüdüğü kasabayı terk ederken tek düşüncesi hayallerinin peşinde koşmaktı. Bunu başarmış Hollywood'un yıldızlarından biri olmuştu. Eski kasabanın yakınlarında film çekimlerine başladığında büyüdüğü yere uğrayıp örtbas ettiği tüm gerçeklerle yüzleşecektir. Ardında bıraktığı Kennedy'yi bir çocukla yapayalnız bırakmıştır. Lise yıllarından bu yana hayallerini Jonathan'la birlikte inşa ettiğinde hüsrana uğrasa da hayata küçük kızıyla tutunmayı başarmıştı. Peki tekrar karşılaşmaları üçünün yaşamında neleri değiştirecekti? İkinci şans hikâyesi mi aradınız? Erkek karakterin yaptığı hatalar sonucu bambaşka bir geleceğe yönelmesi ve Kennedy'nin tüm bunlara rağmen unutamadığı adamı affedebilmesi sizce kolay olacak mı? Üstelik bu defa hiç tanışamadığı küçük kız çocuğu varken bu kez kim fedakarlık yapabilecek? Jonathan'ın geçmişteki psikolojik durumları, aile sevgisizliği ve bağımlılıkları gitmesi için bir neden mi? Sanırım en çok bunu sorguladım. Kadın karakterin ayaklarının üstünde durup çocuğuna annelik yapmasına imrenirken hâlâ Jonathan'ı unutamaması bazılarımız için güç bir durum gibi görünüyor. Yine de çevirisi ve edisyonu hakikaten iyiydi. Basım aşamasına kadar herkesin el birliğiyle gösterdiği emek kitabı bir çırpıda okumanız konusunda ikna ediyor. Kennedy benim bu kitapta sevdiğim bir karakterdi. Siz ne düşüneceksiniz merak ediyorum. Sizce her şey affedilebilir mi? Bunu öğrenmek için kitabı okumanızı tavsiye ederim. #hayalet #ghosted #jmdarhower #lapisyayınları
Romantik
2025 6. kitabı
son zamanlarda okuduğum erkek karakterlerden en berbatı buydu. yani hiçbir yönden tutulacak bir tarafı yoktu bence jonathan’ın. davranışları mantıksız sözleri tutarsız asla sevmedim yani. kennedy’nin mallığı da beni gebertti saçlarımı yola yola okudum kitabı. ikinci şans olayını asla başaramamış bu yazar keşke başarabilseymiş. kitabın uzunluğu da bi ayrı olay uzatmış da uzatmış yani. beğenmedim sonuç olarak. önermem. zamanınıza yazık.
2025 14. kitabı
Vay canına! Kitaba tam anlamıyla ba-yıl-dım!! Arkadaşlar kitap akıyor! Başlamamın ardından hiç elimden bırakmadan aynı gün içinde okuyup bitirdim. Nereden başlasam bilmiyorum, okulda tanışıp birbirlerine ilk görüşte tutulan gençler! Erkek karakterimiz siyasetçi olan babasının izinden gitmek istemediği için henüz 17 yaşında yaşadıkları yerden kaçmayı teklif edince kızımız her şeyi arkasında bırakıp hiç düşünmeden onunla gider. ilk başta işler yolunda gitmese de eninde sonunda erkek çok ünlü bir oyuncu olur ve ünün getirdiği hayatta yeni ortamlara girerek bir bağımlı olur. Kızımız artık onun ilgisizliğine, bir bağımlı olmasına katılanamayarak terk edip evine döner. Artık 19 yaşanda ve hamiledir! Yıllar böyle giderken kızın annesi ölür ve adam yanında olmak istese de kız hala bağımlı olduğu için onu istemez... Kızın gözlerindeki hayal kırıklığını ve ona inanan tek kişinin artık kendisine inanmadığını görür. Tüm bunlar artık erkeğin kendini toparlamak istemesine sebep olur ve asıl olay başlar.
2025 97. kitabı
Geçmiş günümüz kısmı Ok çok severim. Hopp beni bir aldı ilk bölümden ama şimdi yani Jonathan öfff yaa bir değil iki değil be kardeşim hataların. Tamam kendini düzeltmek istemişsin, babalık kısmı da okey ama azıcık daha sürünmeni istedim yani. Çıtır çerezlik araya al oku çok şey bekleme.
2025 3. kitabı
Okunma: 05 Ocak 2025 12:38
#hayalet -J.M DARHOWER “O hayal edendi. Gerçekleştirendi. İnanandı..” Aslında ikinci şansa inanan biri değilimdir. Affetmeyide sevmem, onca hata yapan birini affedeni de hoş görmem. Ne var ki romantik kitaplarda sıkça rastlanan bir tema bu. Okumayı seviyorum evet, yer yer de çok kızıyorum okurken. Ama galiba sevgi üstün geliyor herşeyden. Çok güzel bir hikayeydi çok derin Severek okudum. Kennedy’i ele alalım. Yaşadığı küçük kasabasındaki bir markette müdür yardımcısı. Küçük kızıyla birlikte kendine küçücük bir hayat kurmuş. Sevgi,dolu kendi ayaklarının üstünde duran ve kızına çok iyi bakan bekar bir anne. Onu taktir ettim hemde çok. Herşeye rağmen kendinden, çok şeyinden ödün vererek hayatını kızına göre endekslemiş. Babasıda yanlız yaşıyor buna rağmen kendi yağında kavrulmayı seçmiş nasıl taktir etmem. Lise de tanıştığı Jonathan’ı sevdiği süper kahramanlardan biri gibi görüp aldanmış. Başlarda birlikte kurdukları hayallerin peşinden gitmek için çok çabalamış her ikisi de. Çünkü Jonathan’da eksık bir çocuk aile sevgisi nedir görmemiş. Birbirlerini tamamladıklarına inanırlarken Jonathan gitmeyi seçmiş. Ve o hayallerinin peşinden gittiğinde Kennedy hayallerine veda ederek tek başına kalıyor. Şimdilerde Jonathan Hollywood’un yıldızlarından. Hayallerini gerçekleştirmiş evet. Oynadığı süper kahraman baş rolü şöhretine de şöhret katıyor. Yeni çekecekleri film için ise, eskiden yaşadığı kasabayı seçiyorlar. Eskiler Jonathan’ın gözünün önünde yeniden şekillenmeye başlıyor. Aslında Jonathan, unutmuyor sevdiği kadını da geçmişini de. Ama içinde bulunduğu ortam onu bağımlı biri haline getiriyor hem de defalarca. Bu nedenle varlığını bildiği küçük kızına dahi yaklaşamıyor. Yanlız bu kez bu illetden kurtulmuş temizlenmiş durumda. Bakalım bu kez sevdiği kadın ve küçük kızının
2025 41. kitabı
Gözlerindeki Canavar serisini çok severim, kalemi çok güzeldir yazarın. Sempre diye bir kitabını da okumuştum. Sıra Hayalet'e geldi ve tam bir arkadaştan aşka ve ikinci şans kitabıydı. Çok kalın ve puntolar kör edici ama hikaye güzel. Özellikle ve özellikle geçmiş kısımlarında Kennedy'nin Jonathan için yazdığı 'Sen henüz bilmiyorsun ama bu kız senin için neler yaptı...' diye duygularını anlattığı kısımlar çok güzeldi. İkinci şansa inanır mısınız, sanki ben ikinci şans versem pişman olurmuşum gibi bir his oluyor hep içimde. Neyse, bu kitapta olmadı. Lisede başlayan bir hikaye onlarınki. Zor bir babaya sahip olan Jonathan tiyatroya meraklıyken, yazmayı seven Kennedy'le birbirlerini bulurlar. İlişkileri ilerdikçe ve artık Jonathan'ın kasabadan gitmek istemesi üzerine 'benimle gel' teklifini reddedemez Kennedy. Liseden sonra kasabayı terk ettiklerinde yaşadıkları zorluklara -ki baya zorluk- rağmen bir arada kalmış ama farkında olmadan birbirlerinden biraz uzaklaşmışlardır. Hayallerinin peşinden giden Jonathan bir yerde kendini kaybetse de yükselişe geçmiş, çok ünlü ve popüler bir oyuncu olmuştur ve şu sıralar bir süper kahramanı canlandırmaktadır. (Kennedy'nin sevdiği) Ancak kendini kaybettiği (alkol, uyuşturucu ) ve yükselişe aslında Kennedy sayesinde geçtiği sırada, ikinci plana düşen Kennedy de hamile olarak kaçtıkları kasabaya, baba evine geri dönmek zorunda kalır. Bir markette müdür yardımcısı olarak çalışan Kennedy, annesini kaybetmiş ve Jonathan'ın hiç görmediği kızına babası bakarken çalışmıştır. Ta ki, çektikleri filmin tam da onların kasabası yakınlarında olmasıyla Jonathan hiç görmediği kızını görmek ve aslında hayatının aşkı olan Kennedy'nin kendini affetmesini istemek için hayatlarına tekrar girmek istemektedir. Bağımlılığından kurtulmak için