Sempre #1

Yabancı Yayınları
Orijinal Adı:
Sıralamalar

2020 28. kitabı
Sempre, İtalyanca'da ''Sonsuza Dek'' anlamına geliyormuş ve bunu kitapta bolca görüyoruz. Yazar köleliği ele almış ve maalesef 21. yüzyılda olsak da bu durum hala yaşanmakta. Kitabın konusuna
2021 33. kitabı
Başlangıçta Carmine karakteri klişe bir kötü çocuk gibi gelebilir ama asla öyle değil. Kurgunun ilerlemesiyle Havenla aralarındaki ilişki hem çok tatlı hem de çok güzeldi. Carmine’in Haven’a olan davranışları zaten düşürücü. Haven’ın hikayesiyse kurguyu klişeden çıkarıyor kesinlikle çok derin ve duygusal. Günümüzde de “kölelik” toplumsal bir gerçek maalesef ve Havenla bunu derinden hissediyoruz. Sadece birkaç eksiklik yüzünden puan kırdım yoksa kitabı gerçekten çok sevdim
Roman
2018 8. kitabı
Okunma: 02 Mart 2018 14:13
Sempre, birbirlerinden apayrı olan iki gencin zaman içerisinde sonsuz bir bağ ile birbirlerine bağlanmalarını konu almaktadır. Öyle ki, kitap boyunca Carmine ve Haven’in kendilerini bulmalarını, birbirlerine olan aşklarını anlamalarını okuyucu olarak bizlerde evreler halinde ikinci bir göz olarak izliyoruz. Spoilersız ayrıntılı incelemesi için; merilands.com/sonsuzluk-ipler...
2017 60. kitabı
Okunma: 13 Kasım 2017 16:04
Öyle bir kitap ki ne sevdim diyebiliyorum ne de sevmedim. Kitaba çok büyük beklentiyle başladığımı söyleyebilirim. Konu son zamanlarda çok fazla işlenen insan kaçakçılığı gibi başlıyor ama kitap ilerledikçe anlıyorsunuz ki aslında olaylar çok farklı bir boyutta. Bu yüzden kesinlikle hakkını yiyemem yazar bu işi biliyor. Aslında olaylar ve karakterler de çok iyiydi ama konu gereksiz yere uzatılmıştı. Kitap 500 sayfa olmasına rağmen bence bu kadar sayfayı hak etmiyor. Sevmedim demek istemiyorum ama sevdim de diyemiyorum. O yüzden konu ve karakterler açısından bakınca sevdim ama olay örgüsü bir yerden sonra sıktığı için sevmedim diyorum. Ve ara yolu buluyorum Yine de serinin ikinci kitabını merak ediyorum Kısa zamanda kavuşuruz umarım
2020 62. kitabı
Okunma: 22 Mayıs 2020 20:22
Kitaba farklı beklentilerle başladım. Başka bir şey okumayı beklerken ummadığım bir şey okudum. Ve bu beni şaşırttı aynı zamanda sevdim. İlk sayfalar da fazla bir şey bilmeden okuyorsunuz. Bu bakımdan sizi merak ettiriyor. Olay ne diye düşünüyorsunuz. Çünkü bir sürü sır var ortada. Karakterlerin hepsi ayrı ayrı merak ettiriyor sizi. Neyin içindeler? Vincent neyin peşinde? Haven aslında kim? Diyerek büyük bir merakla okudum. 2 günde bitirdim zaten. Şöyle söyleyeyim kitapta boş bir yer yok. Tüm durumlar bir şeye hizmet ediyor. Tüm karakterler. Diğer karakterlerin geçmişlerine az da olsa bakabilmekte güzeldi. Corrada en en en en en merak ettiğim kişi. Bu adamın iç dünyasını o kadar merak ediyorum ki. Ama kitabın sonunda olan olayları düşünerek umarım okuyabiliriz diyorum. Umarım bir şey olmaz. Maura keşke ölmeseydi diyorum. Şu an olsaydı Vincent ne durumda olurdu merak ediyorum. Bu kitapta garip bir şekilde ana karakterler yerine Vincent ve Corrada benim en sevdiğim ve merak ettiğim karakterler oldu. Onların hikayesini okumayı daha çok isterdim. Carmine'nın Haven'ı yavaş yavaş normal hayata alıştırması kendi ayaklarının üzerinde durmasına yardım etmesi çok güzeldi. Ama aralarındaki ateşi bir türlü hissedemedim. Hayran olduğum bir çift olamadı ne yazık ki. Ama Carmine favorim. Okurken başlarda bocaladığım yerler oldu. Bir ara bu ne gençlik romanı mı okuyorum e hani mafya vardı diyerek okudum ama sonra toparladı. Yazarın diğer serisinden daha çok sevdim. Seveceğimi düşünmüyordum ama sevdim. Devamını merak ediyorum umarım bir an önce çıkar.
2018 13. kitabı
Okunma: 24 Şubat 2018 19:19
Haven Blackburn'de, bir çiftlikte dış dünyadan habersiz bir şekilde annesiyle birlikte köle olarak yaşıyor. Hayatı zorluk ve acı içinde geçen Haven’ın bir gün Dr. DeMarco ile yolu kesişir. Vincent
2020 8. kitabı
Bu kitap bana göre gerçekten güzel bir konuya sahipti, dış kapağı ve iç kapağı da çok hoş. Başlarda sevsem de son 200 300 sayfada çok sıkıldığımı söylemek zorundayım. Ama yine de başladığım için bitirmek istedim. Haven ve Carmine evet güzellerdi. Klişelerdi ama iyilerdi. Ama onların dışındaki sahneleri okurken çok sıkıldım. Bu her şeyi tahmin edebildiğim için de olabilir, bu tarz çok fazla kitap okuduğum için de. Eğer bu tarz çok fazla kitap okumadıysanız sevebilirsiniz. -L
2022 17. kitabı
Okunma: 19 Ocak 2022 19:27
Köle bir anne. Köle bir mafya kızını kurtarmak isterken öldürülür. Yillar sonra bu kızı köle olarak evine alan vincet, ona özgür bir hayat veremeyeceğini bilir yine de onu özgür bir hayata hazırlamak ister. Ancak oğlu kendisi gibidir. Haven'a aşık olur. Carmine kızın özgürlüğü için her şeyi yapar ve artık köle olmayan Haven ile zorlu bir mücadeleden sonra yeni bir hayata başlarlar. Çok zor bir aşktı. Sinirli, kıskanç bazen korku dolu ama sonunda hep sevginin kazandığı bir aşk ... anlatımı olsun, hikayenin akıcılığı olsun harikaydı.
2021 7. kitabı
yazarın okuduğum 4. kitabı, dili diğer kitaplardaki kadar çekici değil aslında biraz amatör ancak benim en sevdiğim kitabı çünkü işlediği konu ve karakterler çok iyi benim için. insan tacirliğini gözler önüne seriyor, özellikle günümüzde hala bu tarz bir şeyin devam etmesi ve kitabın gerçek olabilme ihtimali beni hem korkutan hem de meraklandıran bir şey. ben tavsiye ederim, romantik ve ilgi çekici bir hikaye.
2018 33. kitabı
Okunma: 26 Ekim 2018 00:00
İlk okuduğumda 5/5 yıldız vermişim. Aslında yine beğendim. Devam kitabı ülkemizde çevrilmemişti. Şimdi tekrar okumuşken hep zihnimin bir köşesinde duran bu hikâye nasıl ilerliyor okuyup görmek istiyorum. Konusu: Haven, çölün ortasındaki bir çiftlikte yaşayan 17 yaşındaki bir köle. Kendisi gibi köle olan annesi bir gün kaçması gerektiğini söylüyor. Haven'ın kaçış girişimi başarılı olmuyor. Bunun yerine yakalanıyor ve onu yakalayan kişinin onu satın aldığını öğreniyor. Başta çok korkunç olsa da bu olay hayatını değiştiriyor. Vincent DeMarco, Haven'ı oğullarıyla yaşadığı evine götürüyor. Annesinin ölümünü hiç atlatamamış Carmine ile burada tanışıyorlar. Haven dışarıdaki dünyayla tanışırken geçmişte yaşanan olayları, DeMarcoları Haven'a bağlayan olayları öğreniyoruz.