·240 syf.····Okunma: 16 Haziran 2025 19:51 (artık 100 yıllık kitabın spoileri ne kadar olursa :)
Şükürler olsun şu kitabı okudum. Yaklaşık bir on yıldır kütüphanemde, bakışıp duruyoruz. Yük oldu ruhuma bir türlü okumamak.
Okudun ne oldu derseniz? Okuduğuma değdiğini söyleyemem. Zaten zor okunan bir kitaptı. "ANOTHER CHEATİNG, REALLY" tepkileriyle okudum. Bir dönem türk yazarlar aldatmaya takmış cidden kafayı. Hiç mi düzgün evlilik yoktu abicim o dönemlerde. Kimse de aşkla bağlanarak evlenmedi mi?
Ha şu var, buradaki aldatma çok masum. Sadece gönüllerde. Öyle Aşk-ı Memnu kıvamında vıcık vıcık bir şey değil. Hikayenin ana planının aldatma olduğunu anladığımda öyle olacak diye korkmuştum. Hatta öyle çıkar diye okumayı falan bırakacaktım. Direndim ve masum bir kayış olduğunu görünce rahatladım. Zaten her şey açığa çıkacağı noktada da severek ayrılıyorlar yani.
Bir incelemede öyle bir kitap ki kaldığın yeri kapatıp başka bir yerden devam etsen de değişen hiçbir şey olmuyor demişti diye bir cümle gördüm. Şu cümleyi okumadan önce görsem başlamazdım ya. Cidden öyle. koca kitapta, toplam geçen zaman ne kadar bilmiyorum 2 3 ay herhalde. Anlatılan tek şey Suat ve Necip'in yakınlaşması. Suat-Süreyya ilişkisini bile o kadar az okuyoruz ki, Suat Süreayya'nın neyini beğenmedi de hemen Necip' e düştü, ya da Necip ne yaptı da Suat'ı tavladı anlamadım bile.
İLK PSİKOLOJİK ROMANMIŞ, yani şey diye bağırasım var. Sakın bunu çocuklara okutmayın. Veriyonuz 14 15 yaşındaki çocukların eline sıkıcı zor kitapları, sonra bunlar okumayı niye sevmiyo. Abi hiçbişi anlatmayan, güzel bir mesaj da vermeyen bu kitapla okumaya başlayan çocuk tabi kitap okumaktan nefret eder. İLKLERİ GEÇELİM, İYİLERLE TANIŞTIRALIM ÇOCUKLARI ÖNCE, yüzyıl sonra gelişerek ilerlemişizidir diye ümit ediyorum daha iyileri bulunur.