·387 syf.····Okunma: 24 Haziran 2025 16:06 Absürt romantik-komedi türünde olan serimizin 3. kitabını yıllar sonra okudum. İlk iki kitap Bradford kardeşlerindi. Bu kitapta ise Bradford erkeklerini biraz bırakıp 5 erkek 1 kız kardeşten oluşan kuzenleri Jamesleri ziyaret ediyoruz. Ailenin tek kızı Rory çocukluktan beri Connor ile savaşıyor. Gerçek bir savaş. Birbirlerinin hayatlarına rahatsızlık verme fırsatını hiç kaçırmamışlar. Şimdi ikisinin de kendi inşaat firmaları var ve talip oldukları bir iş için beraber çalışmaları gerekiyor. Beraber çalışmak derken ikisi de bir diğerini etliye sütlüye karıştırmadan bu işi tamamlayabileceğine inanıyor.
Olayların ilerleyişini sevdim. Ben ne yaparım meselesi değil de bu karakterler bunları yapar tarzı bir sevgi. Davranışları karakterlerin kişiliklerine ve absürt komediye uygundu.
Şu sıralar ağırlıklı ya romantik-dram, ya da karanlık-romantik yayınlanıyor. Romantik komedi denilen kitaplarda bile karakterlerin geçmişlerinde hep bir acı filan var. Daral geliyor. Bazen sadece iki şapşal birbirine aşık olsun istiyoruz, çok karmaşık bir şey istemiyoruz. Böyle kafamıza estiğinde okunabilecek romantiklere ihtiyaç var.
He bu yazar da son 50 sayfa kala çuvalladı. Gereksiz drama kattı. 50 sayfa kalmış, bitir kardeşim bitir ya ekleme acıklı yan hikaye. Fedakarlık senin neyine, güldür geç.