2025 82. kitabı
Merhaba kitap sever dostlarım şimdi içinizi sımsıcak ısıtacak duygu dolu bir roman ile karşınızdayım. Anladığım kadarıyla gerçek olaylardan esinlenerek yazılmış. Oldukça etkileyici sürükleyici ve akıcı, çok severek okudum kitabı. Kumsal, okuduğu tarih bölümünde hazırladığı tezin beğenilmemesi ile büyük bir çöküş yaşar, hocası ondan Balkan Harbi üzerine daha sıra dışı ve gerçek hikayelerden olan bir tez bekler. Kumsal emeklerinin boşa gitmesine üzülürken bir taraftan da tüm hayatının bir yalan üzerine kurulu olduğunu öğrenir ve annesi ile yaşadığı evi terk eder. Tüm bunlar olurken bir taraftan da işlettiği antikacı dükkanının kirasını aylarca ödeyemediği için kapatmak zorundadır. Dükkanında olan ve çok beğendiği gramofonu yanına almaya karar verir ve gramofonu arabaya taşırken elinden kayıp düşer ve içerisinden eski bir mektup bulur. Sahibine ulaşmamış bir mektup.. Tam da bu noktada evden uzaklaşmaya karar vermişken her şeyden uzaklaşmak için bu mektuptaki gizem'in peşine düşmeye karar verir ve mektubu sahibine ulaştırmak için yola çıkar. Geçmiş ile bugünün harmanlandığı sürükleyici bir yolculuk başlar. Bu yolculukta mektup da geçen kişilerin saklı kalmış gerçeklerini çözmeye çalışırken beklenmedik bir aşk da kapısını çalar. Sarp namı değer Deli Sarpa, hüzünlü, sert, hayata küskün, çok yakışıklı Sarp. Takip ettiği ip uçları ile Sarp'a ulaşır. Mektupla bir bağlantısı vardır. Önce Sarp'tan sert bir karşılık alır fakat bu gizeme Sarp da karşı koyamaz ve geçmişi ile ilgili bir şeyler öğrenmek için Kumsal ile birlikte olayı çözmeye karar verirler. Kumsal, Sarp'ı ilk gördüğü andan itibaren etkilenmeye başlar. Bir taraftan da yazması gerektiği tezi hatırlar ve bu konunun onun tezi için bulunmaz bir tarihi olay olduğuna karar verir. Bu yolculuk Kumsal için duygu ile dolu bir yolculuk olur hayata bakış açısı değişir, aşkı öğrenir, anlayışı öğrenir, affetmeyi öğrenir. Sırlarla dolu bu tarihi eski sayfaların arasında kaybolmaya ne dersiniz? Gerçekten çok etkilendim. Sayfaları büyük bir merakla çevirdim. Bu güzel kitap ile tanışmama vesile olan sevgili @kitapsever.bayan 'a öok teşekkür ederim. Sizi de bu güzel duygu dolu hikayeye ortak olmak için davet ediyorum okuyunuz efendim.
Deli SarpaSeda Küçük · Ceres Yayınları · 202510 okunma