SARI YÜZ
2025 40. kitabı
Kitapta da belirtildiği gibi y kuşağının popüler olana önyargısı var ve bununla nedense çok gurur duyuyor. İtiraf ediyorum benim de bu kitaba vardı. Sarı yüz kitabı, konu bakımından üniversitede tanısan ve birbirini sevdiği halde rakip gördüğü zamanlarda kısa ama belirgin bir gerilimden de uzak kalamayan. Bir tarafın alfa olduğu iki kız arkadaşın yazarlık yolculuğunu anlatıyor. Biri edebiyat dünyasındaki yükselişini hızla devam ettirirken diğerinin onu çok arka sıralardan takip etmesi ve bu durumdan çok rahatsız olması söz konusu. Kızlardan biri yaşamını yitirirken diğerinin yükselişi başlıyor Bu yükseliş çok da etik şartlar altında olmasa da kendini var etmek için gösterdiği çaba karşısında - açken ekmek çalan birine kızmakta zorlandığınız-gibi zorlanıyorsunuz. Kitap aynı zamanda yayın dünyasının rekabet hırs, para, emek sömürüsü çıkmazlarını güzel ve uzun anlatmış. Hatta o kadar uzun anlatmış ki yayınevi açmak isteseniz kullanım rehberi olabilir. (bu sayfalar bana gereğinden uzun geldi) Sosyal medyanın okuduğumuz kitapları nasıl yönlendirdiğini nasıl çok satanlar listesini oluşturduğumuzu, yine sosyal medya aracılığı ile okumaya başladığımız bir kitap aracılığı ile bir kere daha okumak ilginç bir paradoks. Amerika'nın kozmopolit yapısı içinde ırkçı bakış açısının asla değişmediğini bu duruma karşı çıkan etnik grupların sosyal medya ile seslerini duyurmaya çalıştıklarını ancak bunu da zaman zaman saldırgan ve hak ihlallerine başvururarak ya da buna mecbur kalarak yaptıklarını anlatan. Zaman zaman çok fazla uzayan bölümleri olmasına rağmen eğlenceli bir yaz kitabı..
Sarı YüzR. F. Kuang · İthaki Yayınları · 202513,3bin okunma