Puan vermedi·100 syf.····Okunma: 25 Haziran 2025 22:19 Öncelikle yazarın farklı kitaplarını okuyanlar için aynı tarzda yazılmış fakat daha sade bir aktarımımın olduğunu belirtmek isterim.
Bu bağlamda kitap daha çok lise önlisans ve İslam’ı tanıtmayı amaçladığımız genç kardeşlerimize yönelik yazılmış bir kitap olarak görülebilir düşüncesindeyim .
Yukarıda belirttiğimiz gibi dili tamamen sade ve bir anlatım havası eşliğinde geçiyor yazılar ideal uzunlukta totalde 25 başlık yer almaktadır.
Genel çerçeve de İslam’ın ve imanın rükünlerini temel başlık yapmış ama alışılmışın dışında bir yaklaşım ve fikir beyan etmiş diyebiliriz .
Buna bağlı olarak her başlık altında güzel konulara ve fikirlere yer vererek ufkunuzu genişletecek ve belki de daha önce sahip olduğunuz bilgileri yeniden süzgeçten geçirmenizi ve bu bilgiyi yıllarca durduğu raftan alarak daha önemli bir yere koymanıza neden olacaktır diye düşünüyorum.
Bazı noktaları anlamak için örneğin atıf yaptığı kişiler ve ideolojileri hatta dinler hakkında bilgi sahibi olmak gerekiyor bu da temas ettiği konuyu anlamamız için kaçınılmaz bir husus.
Dinsel, ideolojik ve diğer akımlarla olan kıyasları geniş bir çerçevede ele alarak ortaya koymuş ve bu kıyas yoluyla okuyucunun zihnini diri tutmasını ve bir kıstas yaparak aslında her zaman ağır basan ve mantıklı gelen tarafın İslam olduğunu ortaya koymayı amaçlamıştır.
Son olarak en çok da Allah katında yegane din İslam’dır tezini savunucu bir içeriye sahip bir kitap diyebilirim.
Tabi buna şaşırmamak gerekir. zira kitabın adını da muhtemelen bu fikirden hareketle Koymuş olabilir.
Ayrıca ;
Sadece İslam’ı savunma pozisyonuna oturtmuyor ilkin okuyucuya İslam’ı olması ve tanınması gerektiği gibi anlatmaya ve tanıtmaya çalışıyor.
Ziyadesiyle istifade edeceğinizi düşündüğüm bir kitap.
Şimdiden iyi okumalar diliyorum .