2025 29. kitabı
Okunma: 25 Haziran 2025 00:42
Ön not1: "Aynen" kelimesini okumak çok şaşırtıcıydı. Çevirmenin hangi fikir ile bunu yazdığını kendisinden duymak isterdim. Ön not2: Yazarın hikayedeki yan karakterlerden birine kendı soyadını vermesi çok ilginçti. Yazarın Macaristan'ın ikinci dünya savaşına dair gerçekten büyük travması var. Ya da bu konu Macar yakın tarihinde çok yer etmiş. Veyahut yazar bu konuyu çok iyi işliyor. Her nedenle olursa olsun yazar konuyu hikayesine başarılı bir şekilde katıyor. Hikaye bir generalin kız çocuğu üzerine. Onun bir kilise okulundako bir yıla yakın dönemi. Tabiki savaş zamanı. Öykünün bence teması kahramının iç dünyasında, olaylara dair kavrayışında, yaşadıklarını yorumlamasındaki o kız çocuğuna has tarz. Yazar çok başarılı bir şekilde bunu okura veriyor. Yazarın diğer kitaplarına göre öykü daha akıcı, eylem, heyecan biraz daha fazla. Yazarın metnin sonuna doğru okuru Abigail'in kim olduğuna dalir meraklandırmak istediğini, bir polisiye heyecanı katmak konusuda bir gayretinin olduğunu ben sezmedim. Süreci kahramının gözünden olması gerektiği gibi vermek dışında bir amaç hissetmedim. Szabo kelimelerle oynayan, okuru kendine bağlayan çok başarılı bir yazar. Külliyatını tamamlamak gerekecek.
AbigailMagda Szabo · Yapı Kredi Yayınları · 2024282 okunma