Kardeşimin Koruyucusu
2025 1. kitabı
Sora Kuzey Kore’de yaşayan bir genç kız.(Kuzey Kore’de kominzm hüküm sürerken Güney’de cumhuriyet vardır.)Sora 12 yaşına geldiğinde erkek kardeşi Jisoo’ya bakmak zorunda olduğu için okulu bırakır.Ama Sora dersleri çok sevdiği için okulun yanındaki ağacın altında dersleri dinler.Omahni(Korece Anne)ona sürekli yemek yapmak gibi ev işleri öğretmeye çalışır.Oysa Sora yazar olmak ister.Bir gün Güney ile Kuzey arasında bir savaş çıkar.Bugünlerde abahji(korece baba)Kuzey için savaşmak istemez ve toprağın altına saklanır.Bir gün Sora ve kardeşi Jisoo evde yalnızken kominist askerler evde erkek var mı diye bakmak için gelir.Sora kapıyı açar ve babamız bizi terk etti diyip ağlamaya başlar.Bunun üzerine askerler inanıp gider.Bir gece vakti Sora ve ailesi evde otururken yanlarındaki evlere bomba düşer.İşte o gün Güney’e gitmeye karar verirler.Yolda giderken komunistler bomba atar.Sora ve küçük kardeşi Youngsoo ailesini kaybeder.İşte her şey böyle başlar.Bombalar altında iki çocuğun Güney’e gitme hikayesi.Bir gün sonunda başarırlar ama Youngsoo astımdan vefat eder.Ancak Sora annesini ikna eder ve her şeye rağmen okula gider.Sınıf birincisi olur.Annesi Sora’yı diğer çocuklarından ayırdı ve onu daha az sevdi.Sora kız olduğu için değersiz görüldü.Esmer olduğu için çirkin görüldü.Ama her şeye rağmen o başardı.Bir mücadele,cesaret hikayesi çok güzel(: Kardeşimin Koruyucusu Julia Lee
Roman
Kardeşimin KoruyucusuJulie Lee · Genç Timaş Yayınları · 20251,042 okunma