Çok beğendim
2025 53. kitabı
Okunma: 26 Haziran 2025 07:11
"Yoksul bir ailede sadece çocuklar mutlu olurdu." Bu hüzünlü sözlerle harmanlanmıştı kitap.. Adil, Ayhan ve Beytullah .. Üç kafadar üç sıkı dost mahalle sıcaklıklarının olduğu o güzel yıllar. Mahallede oynayan çocuklar, penceredeki ablalar, teyzeler, o sırada sokaktan geçen abiler amcalar... Kitabı okurken yüzümüzü kaplayan o mutlu gülümseme ve kendimizden hatırladığımız izler ve ufak çaplı geçmişi hayal etmek. Mutlu mahalle yılları.. Kahvaltı sonrası evden çıkıp akşam vaktine kadar sokaklarda olan çocuklar, futbol oynayanlar, ufak çaplı kavgalar toz toprak olan kıyafetler, okulun bitip tatilin geldiği ve yaz aşkları, platonik aşklar.. Anne sesleri, hayan sevgisi, bahçeli evler mutlu anlar kısa süren küskünlükler, yokluk içinde paylaşmaktan çekinmeyen insanlar var üç kafadar.. Ve Sonra kentsel dönüşüm, gerçek yıkım gerçek mahalle mutluluklarını yerle bir olacağı zamanlara geçiş... Kitap sonunda çok şaşıracagımız bir olayla bitse de, sıcak mahalleliler ve candan insan ilişkileri... Hepsi kentsel çöküşümle sessiz sessiz aramızdan ayrılıyor. Eğer siz de sıcacik ve kendinizden geçmişinizden izler bulmak istiyorsaniz bu kitap tam da size göre Şiddetle tavsiye ediyorum. Serkan Sakmen
Kentsel ÇöküşümSerkan Sakmen · İkinci Adam Yayınları · 20255 okunma