···Okunma: 26 Haziran 2025 14:03 Keşke bu serinin başlangıç kitabını şimdi okumasaydım ya çünkü diğerlerinin çıkmasını beklemek zulüm gibi bir süreç olacak. Kitap God Of serisinin yan sanayisi gibi Rina'nın çoğu karakteri birbirine benziyor. Sadece daha önceki yazdığı karakterleri karman çorman yapıp yeni bir ruh hastası tasarlıyor :D Burada Jeremy, killian karışımı bir karakterimiz var. Konu olarak gerçekten bir önceki seriye çok benziyor tek fark çocukların sporcu olması. Diğer karakterlerden bir adet Nikolaimiz var. Yani okurken bir önceki karakterleri anımsayabilirsiniz. Kitap bilinen bir kitap olduğu için konuyu geçiyorum.
Uzun zamandır bu kitabı okumayı erteliyordum aslında ama neredeyse Rina'nın okuyacağım kitabı kalmadı gibi bir şey bir kaç kitabı var tabi ama yine de bu kitabı daha güncel olduğu için kaçırmadan okumak istedim. Bu seriyi diğer evrenlerden ayrı yeni bir seri sanıyordum ama yanılmışım. Kitap bir önceki seriden iki kişiyle bağlantılı ama çokta önemli bir detay değil sadece evrenler farklı değil onu söylemek istedim. Onun dışında konunun ilerleyişi heyecanlıydı. Herkes gözümde şüpheliydi. Vi'nin kendisi bile. Rina ve entrikaları, tahmin edilemeyen sonuçlar ve kişiler... İlişkileri sadece cinsel olarak başladı ve yavaş yavaş birbirlerine bağlandılar. Hayretler içerisindeyim ilk defa bir kızımız bakire değildi :D Kitapla ilgili çok söylenecek bir şey yok klasik Rina, kötü çocukları ve onların toksik ilişkileri.
Birde başka bir konuya değinmek istiyorum aslında. Kitabı okumaya başlamadan önce yorumlarda kitapta 'tecavüz'le ilgili bir yorum gördüğümde şaşırmıştım çünkü rina bunu yazacak bir yazar değil. Zaten okuduktan sonra bu teorim doğrulanmış oldu. Arkadaşlar Rina'nın kalemine alışık değilseniz lütfen okuduklarınızı böyle nitelendirmeyin, yorumlamayın. Sırf bu söylemler için bu konuyu araştırdım. Tecavüz fantezisi veya diğer adıyla zorla alınma fantezisi olarak geçiyor. Bu oldukça yaygın bir durummuş. Rina'da çoğu kitabında bunu kullanmış çünkü kendisi bir dark romance yazarı olarak tabir edeceğim bir yazar. Bu tabiri basit bir şey gibi kullanmamalısınız ve Rina'yı bu şekilde çamurlamamalısınız bence. İki kişinin rızası ve hoşnutluğu varsa yapacak bir şey yok :D Adaline'ın peşinde ve o tarz okuyanlar -ki ben okuyamadım çünkü henüz o kafaya erişemedim bana göre Rina'dan çok daha beterler.- burada 'Rina sürekli tecavüz güzellemesi yapıyor' diyemez, dememeli.
Rina her kitabın başında ben kötü erkek karakterler yazıyorum diye uyarıyor zaten buna göre okursanız hayal kırıklığı yaşamazsınız. Eline emeğine kalemine sağlık diyorum. Okuyacak olanlara şimdiden keyifli okumalar. Çokça kalp>>>>>