"15 Dakika", ilk bakışta sade bir deneme kitabı gibi görünse de, içerdiği yazılarla insanı hem düşündüren hem de duygusal olarak yankı uyandıran, derinlikli bir iç yolculuk kitabı.
İçerdiği konular ve temalar özellikle yoğun hayat akışında durup düşünmek isteyen, içsel farkındalık arayanlar için çok kıymetli.
Fatma hocamı sohbetlerinden tanıyanlar kitabı onun sesiyle okuyacaktır.
Hocamızın kalemine sağlık. Gerek sohbetleri gerek yazılarıyla yolumuzu aydınlatıyor. Allah razı olsun. Kalemine bereket, gücüne kuvvet versin Mevlam.
"Kolaylaştırıcı olmakla ne istediği belli olmamak arasındaki fark gözden yittiğinde başlar karakterin çizgileri kaybolmaya."
"Sen bir çırpıda gözden çıkarılıp, hiç aklın kalmadan kapı önüne konuluverecek ıvır zıvır gibi değilsin. Öyle olsaydın ben de aldırmaz, evet, biraz üzülür, ama geçer giderdim. Oysa senin şairane bir ruhun, kibar bir dilin ve dolu bir kafan var. Evet, biraz keyif ehlisin, azıcık da tembelsin galiba. O yüzden bu tutunamayış. Kendi kıymetini bilebilsen böyle kıyar mıydın gençliğine? Hiç sanmam..."
"Hayatımızda sonsuz sayıda son vardır ve onları yaşadıklarımızı yorumlama biçimimizle biz yazarız."
"Gökteki buluttan yerdeki ota, cemal tecellileriyle her an dünyayı yeniden donatan Rabbimizin eseri olan doğa bir gün bile karşımıza pasaklı çıkmaz. Yapraklarını dökerken ayrı güzeldir, baharda yeşerirken ayrı. En az yemyeşil dağları kadar güzeldir kupkuru çölleri. O özenli yapının bir parçası olan insanın kendine bak ması, yaratana hürmet, yaratılana hizmet demektir."