Kars'ta yaşayan İmran, arayışta olan bir öğretmen. Yirmi beş yıl önce sırra kadem basan sevdiğiceğini her yer de arayan bir adam.
Meryem zengin bir aileden yetişmiş her istediği olmasına rağmen hep içinde bir boşluk hisseden genç bir kız ailesinin isteğidi eğitim ve mesleği kabul etmeyip herkesi hayallerinin ardından gitmeye karar verir. İlk durağı Viyana olur.
Konya'da yaşayan Harun, sorunlu bir ailede büyümüştür. Alkolik bir baba ilgisini bir annenin arasında çok sevmesine rağmen okuyamamış kardeşlerine bakmayı seçmiştir.
Aynı tarihlerde aynı rüyaları gören bu üç kişi rüyaların izinden ve rüyaların verdiği mesajların doğrultusunda aynı koordinatta Anna ile buluşurlar. Anna onlara nasıl olurda aynı rüyaların gördüklerini anlatır ve onlara hayatları ile ilgili bilinmeyenleri söyler. Dünyayı bekleyen bir tehlikeden bahseden Anna, Steven ortaya çıkmasıyla tehlikenin tahmin ettiğimden de büyük olduğunu fark eder. İmran,Anna,Meryem ve Harun bir olup halkı tehlikeye karşı uyarmaya ve Steven yarattığı Ütopik Dispotya'ya karşı mücadele etmeye başlarlar.
İdeapolis;süslü püslü bir ruya alemi dünyanın kötülüklerinden uzak sanal bir dünya olarak lanse edilen ama insanları
aslında insanları ayrıştıran sorgusuz sualsiz cezalandıran bir alem üstelik insanlar rüyaların aleminde sürekli yaşamak için gerçek dünyayı feda ederler yok olmaya yüz tutan dünyada tüm dengeler alt üst olur. Ruya alemine tutsak olan insan ise her iki alemde de huzur bulamaz.
Son zamanlarda okuduğum en farklı kitap. Yazarın derin bir bilgeye sahip olduğu aşikar kurgu sağlam ama ürpertici bir tarafı var.Ayrıca ince nüanslar şekilde yerdiği noktalarda da rahatsız edici bir durum var.
@ideapoliskitabi Leyla Şeker
İdeapolis : UyanışFerhat Yunus Oto · Kitapyurdu Doğrudan Yayıncılık · 202515 okunma