Hani bazı kitaplar vardır, bitmesin istersiniz hatta devam etmediği için yazara kızarsınız ya işte bu da o kitaplardan biriydi.
İnanılmaz keyif alarak okudum.
Konusu, karakterleri, yansıtılan duygular, ana karakterler, yan karakterler vs her şey mükemmeldi.
Bu kitabı da en az serinin ikinci kitabı olan İhtiras Çağı kadar sevdim.
İhtiras Çağı'nda Angus&Edilean çiftinin arasındaki uyuma ve tutkuya resmen aşık olmuştum. Angus'ın ince düşünen gururlu biri olmasi, Edilean'ın sevdiginden asla vazgeçmemesi... Ahh ahh hafızamdan silinse de tekrar okusam dediğim nadir historicallardan biri oldu.
Artık... Yasemin Kokusu da öyle oldu.
Zaten seride sadece bu iki kitap historical türünde yazılmış. Diğerleri günümüzde geçiyor. Ama en güzelleri de bu iki kitap bana kalırsa. Gerçi henüz okumadığım serinin Türkçeye çevrilmiş son bir kitabı kaldı o da Dilek Taşı. Ama bu iki kitabı geçeceğini sanmıyorum ya :D Yine de okuyup göreceğiz.
Ana karakterler size Ihtiras Çağı'ndaki Angus ve Edilean çiftini hatırlatabilir. Çünkü yazar konu farklı olsa da kadın ve erkek karakterleri benzer profilde yazmış.
Gerçi çok da şaşırmamak lazım çünkü Cay yani Catherinemiz, Angus&Edilean çiftinin biricik kızları. Annesinden farklı olacak değil ya o da babası gibi birini buldu... Alex :d
Alex çok tatlı, düşünceli, lafını esirgemeyen, gözlemci, olgun ve bana kalırsa baya sakin bir karakterdi. Tek bir falsosu oldu onu da yazar fazla zorlamış bence. Neyse böyle erkekleri severisssss♡
Cay ise tam tersi enerjik, evhamlı fakat bir o kadar da duygusal, çok seven, sevdiğini gösteren, zeki ve esprili bir karakterdi. He bir de hafızası çok iyi kızımızın söylenen bir şeyi asla unutmaz :D
Bu çiftin, Edilean&Angus çiftinden tek ve en büyük farkı Cay ve Alex duygularını daha yoğun yaşadılar. Özellikle sonlara doğru yazar tutku ögesini fazla işlemiş ve bu çok hoşuma gitti ♡_♡ Angus ve Edilean da bunu hak ediyordu ama serinin ikinci kitabı olduğu için aceleye gelmiş diyelim :'(
Çok uzattım ama karakterlerle, konusuyla çok sevdiğim bir seri oldu gerçekten. İlk kitaptaki kadın karakterden kaynaklı devam etmeyecektim çok uyuz olmuştum ama ikinci kitaba başlayınca iyi ki dedim... iyi ki başlamışım.
10/10'luk bir kitap olacakken yazar sonunu aceleye getirip, gelecekten mutlu mesut aile tablosu çizmediği ve bundan dolayı yarım kalmış hissiyatı verdiği için puan kırdım.
Nolur şöyle romantik kitapların sonunu okuyucuların hayal gücüne bırakmayın bak rica ediyorum, lütfen yapmayın:D