·368 syf.····Okunma: 18 Mart 2025 01:43 Selam!
Bu kitap, ikinci kitaptan sonra ara sıra aklıma gelen, merakla beklediğim bir kitaptı. İkinci kitabın bitişi çok vurucuydu ve olayların gelebileceği noktanın yanı sıra Eve karakterinin o son sahnesinin ardından gelebilecek duygusal kısım sebebiyle çok beklediğim bir kitaptı. İlk olarak o bahsettiğim kısım beklediğim gibi olmadı ve bu açıdan benim için hayal kırıklığı oldu. Eve'nin en çok istediği şeyin doğru düzgün yankısını bile görememek beni üzdü. Tabii ki yaşadığım hayal kırıklığı sadece bu kısım içindi yoksa kitabı beğenmemiş değilim.
Wren ve Eve, Yerleşke Onbir'de en son karşı karşıya kaldıkları vurucu gerçeklerle ciddi mücadele sonucunda yeryüzüne çıkmayı başarmışlardı. Bu durumun sonucunda yaraları sarmak beklenildiği kadar olmadı ve bazı kopuklukların yaşanmasıyla kendi içlerinde ve ikili ilişkilerinde bir şeyler kırıldı.
Bulundukları ortama uyum sağlamaya çalışmalarının yanı sıra Yerleşke Onbir'de eskisinden daha ciddi bir mücadele, başkaldırı ve vahşet vardı. Eve ve Wren bu mücadeleye ortak olmak mı yoksa uzak durmak mı konusunda kendi iç hesaplaşmalarıyla karşı karşıya kalmışlardır.
Eve ve Wren'in bu kitaptaki kopuklukları kesinlikle beklenmedikti ve can sıkıcıydı. Daha çok birbirlerine sarılmalarını beklerken kendi içlerine çekilmeleri ve ufak çaplı da olsa çekişmelerine şahit olmak sinir bozucuydu. Wren'in ailesi konusunda öğrendiklerinin yanı sıra, Eve de bir kez daha ailesiyle sınanıyor ve ikisi için de katlanılmaz, zorlayıcı bir durum yaşanıyor. Eve, özgürlüğü Yerleşke Onbir'deki herkese sunmak isterken birçok kayba şahit olmak zorunda kalıyor.
Kitap, diğer iki kitaptaki o yakınlık eksikliği sebebiyle biraz kopuk hissettirse de, sonunda gelinen nokta kesinlikle iyiydi. Ama biraz oldu bitti gibi mi oldu diye de düşünmedim değil, kararsızım. Sonuca bakarsak kat edilen yol ve gelinen nokta güzeldi. Keyifli bir okuma serüveni oldu, tavsiye ederim.