Osmanlı’dan Türkiye Cumhuriyetine Bir Göç Hikayesi
2025 10. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 00:00
Okuması kolay bir kitap. Günlük hayatımızda hepimiz benzer hataları yapıyoruz. Ders niteliğinde etkileyici bir eser. Osmanlı İmparatorluğunun aydınlık yüzü Balkanlar kaybediliyor. Bosnada yaşayan aile İstanbul’a göç ediyor. Kısa bir tarihi esinti yaşatıyor ilk sayfalar. Daha sonrasında Osmanlıda maliye nazırı yapan Ahmet Reşat Bey ve epey kalabalık ailesini anlatıyor. Dev bir konakta 3 kızı damatları ve torunları ile mutlu hayat sürüyorlar. 1900 lü yıllar olmasına rağmen piyano dersleri, fransızca ve ingilizceye önem vermesi tüm torunlarının hayatını değiştiriyor. Eğitim için bir çok yenilik yapan aile asla dar görüşlü değiller. Oldukça modern ve yenilikçi olmasına karşın bir o kadar da dinlerine düşkünler. Kitap sürekli Hayat Akan Bir Sudur şeklinde başına gelen kötü olaylara rağmen devam etmen yönünde motivasyon veriyor. Güçlü kadınlar olması ve türk kadınının ne kadar kaliteli olduğu da gözden kaçmıyor. Ahmet Reşat, Behice, Leman, Mahir, Suat,Hilmi, Sabahat, Aram , Nusret, Muhittin ve Sitare daha bir çok isim başrolde… Eserinde Ayşe Kulin’e teşekkür ediyoruz
UmutAyşe Kulin · Everest Yayınları · 202511bin okunma