Puan vermedi·481 syf.····Okunma: 27 Haziran 2025 15:50 Maya Duran İstanbul üniversitesinde halkla ilişkilerde görevli memurdur. Üniversiteye gelenleri ağırlamak vb. görevleri yerine getirmektedir. Kendisi evlenip boşanmış ve bir erkek çocuğu annesidir. Mayanın monoton hayatı, Alman asıllı Maximillian Wagner’in İstanbul Üniversitesine konuk olarak katılmak için İstanbul’a gelmesiyle hareketlenmeye başlar. Konuk öğretim üyesini karşılamaya giden Maya Duran hiç tahmin edemeyeceği şeylerle karşılaşır. Roman genel olarak Nazi Almanyası döneminde yaşananlar üzerine kurgulansa da, bunun dışında aşk, diplomasi, ırk vb. konular üzerinde durmaktadır. Ayrıca Türkiye’de toplumun dul kadınlara yönelik algısı üzerinde de durulmuştur. Kısaca roman toplumsal aksaklıklara/kusurlara yönelik her türlü eleştiriyi içermektedir. Normalde tarihi romanları pek fazla sevmem ama kitabı okurken sıkılmadım. Kitap öyle bir anlatıma sahip ki karakterleri gerçek karakterler sanmıştım. Sonradan internette şöyle bir göz gezdirdim. Karakterler kurmacaymış. Tarihsel olaylarla iç içe geçirilerek gerçeklik duygusu kazandırılmış. Zülfü Livaneli’nin okuduğum ilk kitabı olmasına rağmen, anlatımını beğendim.