2024 128. kitabı
Okunma: 15 Eylül 2024 20:23
Kadınların gözlerini kaldırmasının bile yasak olduğu bir coğrafyada başlıyor hikâye. Buz Krallığında kadın olmak, yalnızca zorluklarla değil; yok sayılmakla, susturulmakla ve bastırılmakla eşdeğer. Fakat işte tam bu baskının içinden cesur bir ses yükseliyor: Megan Maureen Sheran. Megan, kadınların hakları için gizli bir direniş örgütü olan Kitap Kulübü’nün üyesi. Her ne kadar bu örgütün adı masum görünse de amacı oldukça ciddi: Kadınları zincirlerinden kurtarmak. Daha ilk sayfalarda Megan’ın dik duruşu, cesareti ve "asla evlenmeyeceğim" yeminiyle tanışıyoruz. Fakat kaderin onun için başka planları var. Kız kardeşi Nancy'nin nişanı bozulunca, Megan bir anda kendini Veliaht Prens Leonard Ares Handerson ile istemediği bir evlilikte buluyor. İlk başta klasik bir zoraki evlilik hikâyesi gibi başlasa da, kitap bu kalıbın çok ötesine geçiyor. Megan ve Ares arasındaki ilişki hem gerilimli hem çekici; bazen bir kıvılcım, bazen de bir savaş gibi. Ares'in zıt yönleri – bir yandan güçlü ve karizmatik, bir yandan da baskıcı ve ne yapacağını kestiremediğin biri oluşu – karakterini karmaşık ama ilgi çekici kılıyor. Onunla ilgili bazı sahnelerde iç geçirirken, bazı repliklerinde "hayır, Ares bunu nasıl dersin!" diye kızmak çok mümkün. Megan kitabın kalbi. Onun inadı, korkusuzluğu ve kadınlar için verdiği mücadele gerçek bir hayranlık uyandırıyor. Kadın karakterlerin güçlü olması seni her zaman etkilediği için Megan tam senlik bir figür olmuş. Kuralları alt üst etme cesareti, başkaldırışı ve tutkulu duruşuyla kitabın yıldızı. Ares başta tam bir "kraliyet kibri" ile karşımıza çıkıyor ama zamanla kırılmaya başlıyor. Özellikle Megan’a karşı duyduğu saygı ve onun farklılığından etkilenmesi güzel işlenmiş. Yine de saç uzunluğu hayal gücünü zorlamış olabilir ama neyse ki kesiyor. Damon'un varlığı kitabın daha yumuşak, dostane ve güven veren tarafını temsil ediyor. Tatlı ve güvenilir bir karakter olarak Megan’ın hayatındaki sağlam bir nokta. Roberto ise kitap boyunca okurun sinir sistemini test etmek için yazılmış sanki. Megan’la olan sahneleri tam anlamıyla tiksindirici! Onunla ilgili her satırda içten içe "biri şu adamı durdursun" diyorsun. Hector ise saf kötülük. Onunla ilgili duyduğun öfkeyi paylaşmak çok kolay çünkü her entrikanın, her pisliğin altından çıkması gerçekten rahatsız edici. Ölümünü dört gözle beklediğin kötü karakterlerden biri... Sena Nur Işık’ın kalemi ilk daha önceden tanıştığım için kitapla tanıdık geldi ve açıkçası çok iyi bir başlangıç olmuş. Ne yormayan ne de yüzeysel olan anlatımıyla seni içine çeken bir atmosfer kurmayı başarmış. Aşırı betimlemeden uzak ama duyguyu aktaran bir tarzı var. Ayrıca bölümlerin kısa olması, hikâyeye ritim katıyor. Wattpad çıkışlı kitaplarda bölümlerin aşırı uzun olması genellikle yorucu oluyor, burada bu sorun ortadan kalkmış. Her bölüm bittiğinde "hadi bir tane daha" dedirtecek kadar sürükleyici. Kitapta az da olsa fantastik dokunuşlar vardı, ama bu detaylar asla ağır kaçmıyor. Ana eksen, romantizm ve karakter gelişimi üzerine kurulu. +18 sahneler de var, bu nedenle hedef kitlesi açıkça yetişkin okuyucular. Bu sahneler yerli yerindeydi ama bu tür içeriklerden rahatsız olanlar için uyarı yerinde olur. Kadınların susturulduğu bir dünyada, sesini yükselten bir kadının mücadelesini anlatan bu kitap; hem romantik hem toplumsal mesajları olan güçlü bir hikâye sunuyor. Megan'ın kararlılığı, Ares’in dönüşümü ve aralarındaki çekim kitabı soluksuz okutan unsurlardan biri. Karakterler derin, olaylar sürükleyici. Tek eksik belki bazı olayların biraz daha detaylandırılabilmesi olurdu. Ama final? İşte orası tam bir şok! Böyle yerinde kesilen bir sonla ikinci kitabı beklemek tam bir işkence olacak. Eğer güçlü kadın karakterleri, tutkulu romantizmi ve toplumsal farkındalık içeren kurguları seviyorsan Buz Krallığı seni tatmin edecek bir roman. Hem duygusal, hem düşündürücü, hem de başkaldıran bir kadın hikâyesi arıyorsan tam yerindesin
Buz KrallığıSena Nur Işık · İndigo Kitap · 2024370 okunma