Ulan diliniz de yok. Şaka yapmıyorum harbi yok. Bakın araştırın her aşiret farklı bir Kürtçe konuşuyor, biri diğerinin dediğini anlamıyor. Ordan burdan apar topar kopar usulü bir şeyler çıkarmışlar ortaya. Oyun mu oynuyonuz olm dil lan bu! =))

Varsayalımismail • İTC

@Kitaphan
Bruinessen'e göre ise Kürt aşiretlerinin örgütlenme biçimi "Kürtlere has" değildir; çünkü Kürt tipi bir sosyal teşkilatlan­ma yoktur. Kürt aşiretlerinin farklı kökenierden gelmesi ortak bir teşkilatlanmaya imkan tanımamaktadır.
Sayfa 69
·1 alıntı·
Kurmanç, Bedinani, Sorani ve Gorani lehçeleri var. Ama bunların arasında bağ yok. Birbirlerini anlamıyorlar. 1970'de Barzani yönetimi sorani lehçesini baz alarak sözlük ve gramer çalışmaları yapmış. Ama o hep sözünü ettikleri 4 parça kürdistan bölgesinde bir etkisi olmamış. Aradan 50 yıl geçmiş hala ortak bir dil yok. Şaka gibi ama gerçek piç evladı abdullah öcalan pkk eğitim kamplarında hep Türkçe konuşmuş hep Türkçe eğitim(!) vermiş. Ama sorarlarsa Kürtler kadim bir halk ve kadim bir dile sahipler. Nasıl bir şeyse sınırı geçiyorlar birbirlerini anlamıyorlar. Bırak sınırı Hakkarideki Batmanlıyı anlamıyor.
=)) Sinirden gülüyorum. Her şey bu denli bariz ortadayken, kodumun malları bizleri kendi zırvalarına inandırmaya çalışıyorlar ya, he anlat anlat, yalancıyı sikmiyorlar ne de olsa evveliyatını siktiğimin piçi diye geçiriyorum içimden. Bu arada yorumların çok değerli, bilgi dolu. Zamanından ayırıp yazdığın için kendi adıma teşekkür ederim, umarım herkes okur, sağ olasın. 🫡