·208 syf.····Okunma: 28 Haziran 2025 00:00 Ben sınav senem olduğu için bu yıl pek kitap okuyamadım. Bu kitaba da birinci dönem başladım fakat daha sonra kitap okumayı tamamen bıraktığım için uzun bir ara vererek okumayı tamamladım.
Kitap genel olarak güzeldi. Belki karakterleri biraz daha tanıyabilirdik ama fazla tanımasak bile arkadaşlıjları bana geçti. Yıllar sonra bile birbirlerini hatırlamaları çok tatlıydı.
Bir geçmiş bir gelecek şeklinde yazılması biraz kafa karıştırıcı olsa bile bence kitabın içine çekiyordu.
Bana göre kitapta fazlaca eksikler de vardı. Konu fazla hızlı işlenmişti. Arkadaşlıklarını okuduk, evet ama asıl olayı fazlaca okuyamadık. Kızlara çarpan arabayı en azından aradıklarına dair bir detay bile yoktu.
Aslında Elk'in ölmüş olması bana farklı ve kolay bir son yazılma çabasıymış gibi geldi. "Aslında hepsi bir rüyaydı." Klişesiyle baya benzer. Ayrıca sonu bence çok saçmaydı. Elk'e yaşayan bir insan olduğunu düşündüren ne oldu? Ya da Mab buna nasıl inandı? Onun hayalet olduğunu ikisi de biliyordu. Peki Elk'i nasıl anlamadılar. Hadi biri o konuşma sahnelerini falan Elk yaşıyormuş gibi görüyor, diğeri bunu niye böyle görüyor?
Anlayacağınız güzel kurgu, yanlış yazım ikilisi bir arada.
Yine de bir şans verilebileceğine inanıyorum. Sevgiyle kalın.