2025 9. kitabı
Okunma: 27 Nisan 2025 18:47
#Spoiler İçerir# “En iyi ve en sağlam değişiklikler esasen, ahlakların düzelmesiyle ve hiçbir cebri sarsıntı olmaksızın yapılanlardır.” “Okumaya olan ilgimi yitirmiştim. Ruhum dökülüyordu…” “Giysini yeniyken, onurunu gençken koru.” Kitap, Pyotr Andreyeviç’in görev yapmak için Belogor kalesine gitmesiyle başlıyor. Kalede rahat bir hayat süren Pyotr Yüzbaşının Kızına gönlünü kaptırıyor. Her şey güzel giderken Kazak isyanı olan Pugaçov ayaklanmasıyla her şey alt üst oluyor. Baş karakterimiz görev bilinci ve aşkı arasında kalıyor. Hangisini seçeceğini okurlara kopya vermemek adına söylemiyorum. Odamdan kitaba açılan bir kapı olsaydı eğleneceğime yüzde yüz emin olduğum birinin yanına Yüzbaşının eşinin yanına gider onunla biraz sohbet eder bir kahvesini içer odama geri dönerdim. Pyotr, kaleye giderken yaptığı bir iyiliğin hayatını ne derece değiştireceğinden haberi yoktu, hatta hayatını kurtaracağından da. Belki de kim olduğunu bilseydi yardım dahi etmeyecekti. Ama o, muhatabının kim olduğuyla ilgilenmeden yardımcı oldu bu da bizlere aslında iyilik yaparken ya da yardım ederken ön yargısız olmak gerektiğini, yardım edebilmek için sadece insani duygulara sahip olmanın yeterli olduğunu vurguluyordu. Kitap tahlili ve yorumun devamı için link profilde.
Yüzbaşının KızıAleksandr Puşkin · Can Yayınları · 202436,9bin okunma