2025 45. kitabı
Okunma: 29 Haziran 2025 14:31
Ve Dağlar Yankılandı, birbirine çok bağlı iki kardeş olan Abdullah ve Peri'nin, ziyarete gittikleri sandıkları uzun bir yolculuğun sonunda değişen hayatlarının hüzünlü hikayesi... Khaled Hosseini, daha önce okumuş olduğum Uçurtma Avcısı ve Bin Muhteşem Güneş kitaplarında olduğu gibi yine duygu yükü yoğun bir romanı okuyucuyla buluşturuyor. Romanın konusunu oluşturan hikayenin, karakterler üzerindeki etkisi ve yansımaları detaylı olarak bölüm bölüm anlatılıyor. Her karakterinin nasıl etkilendiğini ve nasıl bir sona ulaştığının cevaplarını bulabiliyoruz. Abdullah ve Peri'nin bu hüzünlü hikayesi bizi Afganistan'dan Fransa'ya uzanan bir yolculuğa çıkarıyor. Okurken bazı detaylara gerek var mıydı? diye düşündüğüm olsa da, kolay okunan akıcı bir roman olduğunu da belirtmek isterim. Hayat şartları ne olursa olsun aile içinde ve sevdiklerimiz arasındaki sadakat ve bağlılığı, güven ve korumacılığı, fedakarlık ve vazgeçişleri hatta ihaneti sorgulatan bir hikaye okuyoruz. İlgisini çekenler listelerine ekleyebilir. Çok kitaplı, bol okumalı günler diliyorum.
Ve Dağlar YankılandıKhaled Hosseini · Everest Yayınları · 202242bin okunma