·210 syf.····Okunma: 29 Haziran 2025 13:25 Taşradan yola çıkan Mavi Kuş isimli otobüsü ve içindeki birbirinden renkli yolcuları konu alıyor kitabımız. Taşrada hayat daha samimi, komşuluğun yaygın olmasını bırakın insanları birbirlerinin huyunu suyunu her şeyini bilir. Birbirinden renkli dediysem, gerçekten de öyledir.
Şoförümüz Deli Kenan, eski bir aşık, kedisi olmadan katiyen çıkmaz yola. Seyfi, otobüsün muavini, biraz saf biraz neşeli. Öğretmen, doktor, kasaba ağası, esansçı, turist çiftimiz, kaçak minik bir bagaj yolcusu derken zengince bir grup oluşturur yolcularımız. Yolculuk biraz zorlu, biraz sohbetle geçerken yetişilmesi gereken bir de tren vardır. Herkes pek tabii kendi derdindedir. Her birinin trene yetişme telaşı farklıdır. Yürekler ağızda yolculuğun bitmesi beklenir.
Hem taşranın samimiyetini hem de farklı karakter tiplemeleriyle su gibi akıp giden bir kitap oldu. Sonu itibariyle şok olmuşken son sayfalarda ikinci dalga bir şok daha yaşadım. Uzun süredir hiçbir kitabın sonu bu kadar beklenmedik olmamıştı kendi fikrimce. İlk defa bu kitap sayesinde tanıştım Mustafa Kutlu ile, lügatıma eklediğim çok güzel eski kelimeler oldu. İyi ki tanışmışım diyorum.