2025 108. kitabı
Okunma: 27 Haziran 2025 11:55
Giriş bölümünden itibaren heyecan verici, çok katmanlı bir gizem yolculuğuna çıkaran muhteşem bir kitap okudum.. Linwood Barclay'in "Kaza" adlı romanı, gerilim ve polisiye türlerinin başarılı bir örneği olarak okuyucunun karşısına çıkıyor. Stephen King gibi usta bir yazarın da "Üslubu kusursuz, ters köşeleri şaşırtıcı ve sarsıcı" yorumuyla desteklediği bu kitap, okuyucusunu beklenmedik olaylar zincirine sürüklemeyi başarıyor. Kitabın ana kahramanı Glen, müteahhitlik işleri konut kriziyle sarsılan bir adamdır. Eşi Sheila, aile bütçesine katkıda bulunmak için akşamları kursa gitmektedir. Ancak bir gece Sheila eve dönmez. Sekiz yaşındaki kızları uyurken eşinin yolunu gözleyen Glen, kısa süre sonra kötü haberi alır: Sheila, iki kişiyle birlikte bir araba kazasında hayatını kaybetmiştir. Polis, kazadan Sheila'nın sorumlu olduğunu iddia eder ve alkollü olduğu yönünde bulgular sunar. Glen, eşini çok iyi tanıdığına ve asla böyle bir kazaya sebebiyet vermeyeceğine inandığı için polisin bu iddialarını kabul edemez. Eşinin masumiyetini kanıtlamak ve gerçeği ortaya çıkarmak için kendi araştırmasına başlar. Bu süreçte, Glen'in banliyö hayatının huzurlu görünen yüzünün ardında yatan yasadışı işler, kapalı kapılar ardındaki tehlikeli sırlar ve karanlık ilişkilerle yüzleşmesi gerekir. Eşinin intikamını alıp kızını koruyabilmek için, kendisinden saklanan her şeyi tek tek gün yüzüne çıkarmak zorunda kalacaktır. Kitap, karakterlerin birbirlerinden sakladığı sırların ve yalanların nasıl yıkıcı sonuçlar doğurabileceğini gözler önüne serer. Glen'in eşinin masumiyetini kanıtlama ve gerçek suçluları bulma çabası, adaletin peşinden gitme temasını güçlü bir şekilde işler. Glen'in kızını koruma ve ailesinin itibarını kurtarma mücadelesi, aile bağlarının önemini vurgular. Kitap, polisiye ve psikolojik gerilim sevenler için kesinlikle tavsiye edilecek bir eser.Eğer sürükleyici bir kurgu, şaşırtıcı ters köşeler ve soluksuz bir okuma deneyimi arıyorsanız, "Kaza" tam size göre.. ⋆ ˚。⋆୨୧˚ TANRI TÜRK E YÂR OLSUN ˚୨୧⋆。˚ ⋆
KazaLinwood Barclay · Koridor Yayıncılık · 202499 okunma