Hayat Konfor Alanının Sınırında Başlar
Hayat Konfor Alanının Sınırında Başlar: Şüphenin Ötesine Geçmek “Tereddüt etmeyin, şüphe duymayın; hayat konfor alanınızın sınırında başlar.” Hepimiz bir noktada durur, bakar ve düşünürüz: “Acaba bu doğru zaman mı?”, “Yeterince hazır mıyım?”, “Ya başarısız olursam?” İşte bu sorular, bizi olduğumuz yerde tutan zincirlerdir. Kimi zaman konforlu hissettiren bir iş, kimi zaman alışıldık ama mutsuz bir ilişki, bazen de sadece “bildiğimiz” için vazgeçemediğimiz eski bir yaşam tarzı… Konfor alanı; güvenli ama durağan, tanıdık ama sınırlayıcıdır. Ve çoğu zaman, iç sesimiz bize fısıldasa da o alanın dışına adım atmaya korkarız. Çünkü bilinmeyenin eşiğinde şüphe vardır. Ve şüphe, dönüşümün kapısındaki ilk bekçidir. Şüphe Kötü Değil, Bir Sinyaldir Şüphe hissettiğinde, bu duyguyu bastırmak ya da yok saymak yerine ona kulak ver. Çünkü şüphe, büyümek üzere olduğunu haber veren bir iç alarmdır. O “yeterince iyi değilim” diyen ses aslında, içindeki daha iyi olma arzunun dile gelmiş hâlidir. Unutma: Cesaret, şüphesiz olmak değildir. Cesaret, şüpheye rağmen ilerleyebilmektir. Konfor Alanının Sınırında Ne Var? Orada yeni bir sen var. – Potansiyelini keşfetmeye hazır, – Hayat amacını daha derinden anlamaya başlayan, – Hayalini ertelemeyen, adım atan bir sen… Her dönüşüm hikâyesi, bir adımla başlar. Ve o adım hep bir tereddüdün, bir şüphenin ardından gelir. Kendine şu soruyu sor: “Bugün bu sınırı geçmezsem, 1 yıl sonra aynı yerde kalmaya razı mıyım?” Kendine Şu İzni Ver: – Denemeye, çünkü başarının ilk adımı denemekten geçer. – Hata yapmaya, çünkü hata, öğrenmenin yol arkadaşıdır. – Değişmeye, çünkü sen durağan değil, dönüşen bir varlıksın. Yola Nasıl Çıkılır? 1. Ne istiyorum? – Gerçek arzunu dürüstçe kendine itiraf et. 2. Neden istiyorum? – Kalpten gelen motivasyonun, seni ayakta tutar. 3. İlk adım ne olabilir? – Dev adımlara gerek yok, bir minik cesaret adımı yeter. 4. Kiminle yürümek isterim? – Sana ilham veren insanlarla yolunu kesiştir. 5. İç sesime alan açıyor muyum? – Sessizlikte gelen yönlendirmelere güven. Son Söz: Hayat, seni konfor alanının duvarlarına çarpa çarpa büyütmez. Ama o duvarların dışına bir bakış atarsan, sana yeni yollar gösterir. Tereddüt etme. Şüpheye takılıp kalma. Çünkü o sınırın ötesinde senin gerçek hayatın başlıyor. Cesaretin yolu açık olsun. Sevgiyle Lavanta
Hayata Dair